NRK Meny
Normal

Facebook og Spotify kaster ut høyreekstreme

Facebook skal ha slettet minst åtte kontoer som er tilknyttet høyreekstreme organisasjoner.

Facebook

SLETTET KONTOENE: Facebook og Spotify fjerner høyreekstreme fra sine tjenester.

Foto: Matt Rourke / Ap

Facebook og Spotify har kastet ut flere høyreekstreme fra sine tjenester, ifølge NTB.

En av dem som skal være kastet ut av Facebook er Christopher Cantwell, som blant annet deltok i demonstrasjonene i Charlottesville i USA. En talsperson for Facebook, Ruchika Budhraja, bekrefter dette ovenfor nyhetsbyrået.

Cantwells konto på Instagram skal også være slettet, det samme er en side knyttet til podcasten hans. Ifølge Southern Poverty Law Center skal Cantwell være selværklært facist. Podcasten bruker han til å spre nasjonalistisk «hvit makt»-propaganda, skriver NTB.

Counterprotesters Q&A

DEMONSTRERTE: 12. august demonstrerte høyereekstreme grupper i Charlottesville i Pensylvania i USA. Her kaster en demonstrant en boks mot en motdemonstrant.

Foto: Steve Helber / AP

Fjernet fra Spotify

Spotify tar lignende grep, og strømmetjenesten fjerner all «hvit makt»-musikk.

Digital Music News skal ha hatt en gjennomgang av tjenesten og funnet 37 tilgjengelige «hvit makt»-band, skriver den svenske avisen Dagens Nyheter.

En talsperson for Spotify bekrefter ovenfor samme avis at de har tatt grep etter å ha blitt gjort oppmerksomme på innholdet.

– I forbindelse med at vi har blitt gjort oppmerksomme på dette innholdet, har vi fjernet mange av de bandene som er identifisert, mens vi umiddelbart gransker resten.

Bandenes følgerskare skal være relativt små, men voksende, ifølge Digital Music News. De skriver at bandene skal være enkle å lokalisere, blant annet gjennom å bruke funksjonen «relaterte artister», skriver Dagens Nyheter.

– Ulovlig innhold eller materiale som innebærer hat eller vold mot rase, religion, seksualitet eller lignende, tolereres ikke av strømmetjenesten. Spotify gjør øyeblikkelig tiltak for å vurdere og hente materiale så snart vi er gjort oppmerksomme på det, sier talspersonen til Dagens Nyheter.

Flere kulturnyheter