Hopp til innhold

– Vi tror ikke mail er den moderne måten å sende meldinger på

Facebook lanserer likevel nytt e-post-system for sine brukere. «@facebook.com» skal levere sømløse meldinger, samtalelogg og en «sosial innboks», ifølge grunnlegger Mark Zuckerberg.

Facebook

Facebook informerte i kveld om en ny email-tjeneste.

Foto: Skjermdump

Under et arrangement i San Francisco i kveld var det ventet at Facebook skulle lansere sin eget e-post-tjeneste på lik linje med Gmail og Hotmail.

Se Zuckerbergs fremleggelse her.

– E-post er for formelt, sa Zuckerberg under kveldens møte. Han informerte om at den nye Facebook-tjenesten skal integrere alle tidligere kommunikasjonsmetoder som direkte-beskjeder, e-post og SMS.

– Er ikke e-post

Facebook live - faksimile

Mark Zuckerberg la i dag fram nye planer for Facebook.

Foto: Faksimile, Facebook Live

Han kunne fortelle at rundt 350 millioner brukere benytter seg av meldingssystemet på Facebook i dag. Ifølge ham sendes mer enn fire milliarder beskjeder hver dag, inkludert direktemeldinger, og antallet øker hele tiden.

Oppdateringen skal, ifølge Zuckerberg, utvikle dette videre.

I kveld la han fram planler om et system som skulle være «sømløst, uformelt, umiddelbart, personlig, enkelt, minimalt og kort».

– Det skal håndtere e-post, men det er ikke e-post.

Noe som skiller det fra andre e-post-tjenester er den sosiale filtreringen som folk allerede har satt opp på Facebook.

Denne vil også fungere i meldingssystemet - slik at post fra dine nærmeste kommer i en annen innboks enn de man bryr seg mindre om, opplyste Zuckerberg og hans kollega Andrew Bosworth.

Video Facebook kommer med ny e-post-tjeneste

VIDEO: Mark Zuckerberg og co informerte om den nye tjenesten under et pressemøte i San Francisco i dag.

Rivaler

Facebook har den siste tiden hatt flere uoverenstemmelser med Google.

Google la ned et forbud om import av email-brukere til Facebook etter at Facebook nektet eksport av kontakter og vennskaps-informasjon fra brukerprofilene.

Facebook opprettet tilslutt et program for å la brukerne lagre alle sine Google-kontakter på datamaskinen før de ble importert til Facebook.

– Kan ødelegge

Teknologibloggen Techcrunch har antydet at Facebooks nye mailsystem kan bety seriøs konkurranse for Gmail.

Facebook har i dag omlag 500 millioner brukere, og kommentatorene mener en e-post-tjeneste fra nettkjempen kan ødelegge for store aktører som Hotmail, Yahoo og Google.

Mange har antydet at Facebook er i ferd med å bli en sterk rival til Google nettopp på grunn av sin enorme brukermasse.

Les også: 500 millioner profiler på Facebook
Les mer: Facebook er klageversting
Se: Stopp Facebook - jeg vil av!

Gode tilbud og lønnspålegg

Selskapene skal nå være i full krig om ressursene sine. Facebook skal ha tilbudt Google-ingeniørene lukrative avtaler for å flytte på seg.

Mens Google på sin side har tilbudt sine ansatte lønnspålegg, noe mange mener er et trekk for å holde på de ansatte som vurderer å bytte arbeidsplass til Facebook.

Les også: Foreldre spionerer på barna på Facebook
Les mer: For lite kunnskap om nettsamfunn

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober