Facebook gir deg ti minutter til å slette meldinger du angrer på

Angrer du på noe du har skrevet til en venn i Facebook Messenger? Er du rask nok kan du slette meldingen.

Fjerne melding

VALG: Med den nye oppdateringen kan du velge mellom om du vil slette meldingen «for alle» eller «for deg selv».

Foto: Facebook

De aller fleste har sendt en melding til feil person, eller en melding som beklageligvis er full av skrivefeil.

I dag kommer det en oppdatering som gir deg muligheten til å gjøre noe med det i ti minutter etter at meldingen er sendt, opplyser Facebook Messenger i en pressemelding.

Messenger

NY OPPDATERING: Funksjonen i Messenger har vært testet siden oktober, og har vært tilgjengelig for brukere i land som Polen, Bolivia, Litauen og Colombia en stund allerede.

Foto: Facebook

Ved å trykke på en melding og holde den inne, dukker det opp noen alternativer nederst på skjermen. Ett av alternativene er «slett». Deretter får du to nye alternativer – du kan enten slette meldingen for «alle» i chatten, eller bare for «deg».

Den nye funksjonen vil være tilgjengelig fra i dag i den siste versjonen av Messenger for iOS og Android.

Fjern

FJERNE: Med den nye oppdateringen skal man kunne fjerne meldinger man angrer på.

Foto: Facebook

Funksjonen var foreløpig ikke tilgjengelig da NRKs journalist testet ved 19-tiden tirsdag.

Zuckerberg slettet meldinger

I april i fjor avslørte teknologinettstedet Tech Crunch at Facebook-sjef Mark Zuckerberg og andre toppledere i Facebook allerede hadde denne funksjonen.

Flere anonyme kilder nettstedet hadde snakket med, opplevde at meldinger de hadde fått fra Zuckerberg, forsvant fra innboksen i Messenger. Meldinger de selv hadde skrevet hadde ikke forsvunnet.

Mark Zuckerberg

SLETTET MELDINGER: Flere som chattet med Mark Zuckerberg opplevde at meldinger han hadde skrevet forsvant.

Foto: Bertrand Guay / AFP

Noen måneder senere la Facebook frem nye planer om en ny oppdatering som skulle gjøre det mulig for vanlige brukere å gjøre det samme.

Nå skal det altså være mulig. Til The Verge skriver selskapet i en uttalelse at «den nye funksjonen er basert på Zuckerbergs metode, men at den har fått noen forbedringer med større funksjonalitet».

Fjernet fra servere

Meldinger som man har slettet «for alle» vil ifølge selskapet til nettstedet Gizmodo bli slettet fra Facebooks servere etter hvert. Meldingene vil bli lagret «en begrenset tidsperiode» i tilfelle noen vil rapportere innholdet.

Venner du snakker med kan også se at du har slettet en melding.

I fjor sommer lanserte Snapchat en lignende funksjon, som lar brukere slette sendte meldinger. Også på Snapchat kan venner se om du fjerner en melding.

Funksjonen i Messenger har vært testet siden oktober, og har vært tilgjengelig for brukere i land som Polen, Bolivia, Litauen og Colombia en stund allerede.

Kulturstrøm

 • Tiltalt for å ha løyet

  Skuespilleren Jussie Smollett fikk sterke sympatierklæringer i USA da han sa han ble utsatt for et rasistisk og homofobisk overfall. Statsadvokaten i Chicago bekreftet onsdag at skuespilleren er tiltalt for ordensforstyrrelse og for å ha avgitt falsk forklaring. Dermed har saken som har vakt oppsikt i USA, tatt en dramatisk vending. Smollett, som er afroamerikansk, homofil og skuespiller i serien «Empire», hevdet i slutten av januar at han ble angrepet i Chicago av to maskerte menn. (NTB

  Jussie Smollett
  Foto: Richard Shotwell / AP
 • Vil ut av Media City

  To år etter at Bergensavisen flyttet inn i medieklyngen Media City, i sentrum av Bergen, signaliserer ansvarlig redaktør Sigvald Sveinbjørnsson at avisen vil flytte ut. Han sier til Dagens Næringsliv at de ikke er fornøyd med plassen de har til rådighet som følge av opplagsvekst og økning av den redaksjonelle staben. I bygget har også TV 2, NRK Hordaland, Bergens Tidende og teknologiselskapet kontorene sine. (NTB)

  Media City Bergen
  Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
 • Live Nation kjøper festival

  Live Nation kjøper seg inn i Norges største rockefestival Tons of Rock. Alle tidligere eiere fortsetter på eiersiden, og festivalen driftes videre av Tons of Rock AS med samme ledelse som før. Festival bli flyttet fra Halden til Ekeberg.