NRK Meny
Normal

Fabian Stang

Fabian Stang var gjest i Stjerneklart 7. november 2011.

Fabian Stang
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

FABIAN STANGS CV

Fabian Stang er født 19 august 1955 i Oslo. Han er son av entreprenør og fabrikkeigar Thomas Stang og skodespelar Wenche Foss.
Fabian Stang vaks opp i Oslo, Skien og i Frankrike. Han gjekk på tre ulike barneskular, på Smestad, Herre – ved Skien, og Vence i Frankrike. Han gjekk på Smestad ungdomsskole og Nissen videregående skole.

Jurist
Etter vidaregåande utdanna Stang seg til jurist med Universitetet i Oslo. Mens han studerte, underviste han i rettslære ved ulike skular i Oslo. Seinare jobba han som advokatfullmektig og politifullmektig fram til han i 1986 byrja arbeida som advokat.

Høgremann
Sidan 1999 har Stang vore bystyrerepresentant for partiet Høgre. Han har og vore fast medlem av helse – og sosialkomiteen, samferdsels og miljøkomiteen, byutviklingskomiteen og finanskomiteen.

Ordførar
Fabian Stang blei varaordfører i Oslo 29.august 2007. 17.oktober 2007 blei han ordførar i Oslo. Som ordførar er han og leiar av Oslo bystyres forretningsutvalg, valgstyre og samevalgstyre i Oslo. Hans tøffaste oppgåve har vore å stå oppreist for byen sin, etter tragedia som råka den 22.juli 2011.

Familiemann
Fabian Stang er far til Fabian Emil, på 29, og Christian August, på 25 år. Han gifta seg i 2009 med Catharina Munthe, dei bur i Oslo.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.