Få råd fra Designrådet

- Vi har henvendt oss for å høre om de var interessert i å samarbeide, men ble møtt med en kald skulder.

Varemesse

Det forventes 13.000 besøkende til messen. Dette bildet bli tatt i august, da messen sist ble arrangert.

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Trond Aam, prosjektleder for Gave & Interiør vår 2008, er misfornøyd over den manglende interessen fra Norsk Designråd. Nå reagerer også  bransjen på at Designrådet ikke prioriterer samarbeid med landets største interiørmesse.

- Lukket dør

Jan Stavik

Jan Stavik i Norsk Designråd skylder på begrensede ressurser.

Foto: Norsk Designråd

Designrådet får årlig 25 millioner kroner fra Næringsdepartementet for å hjelpe norske designtalenter. Helle Tjaberg, redaktør i interiørbladet ELLE, reagerer på designrådets passive holdning.

- Jeg syntes det er veldig uheldig at noen som tar initiativ for å fremme norsk design føler de går rett på en lukket dør. Når en offentlig instans har dette som sin primæroppgave, må man forvente at de stiller opp.

Vil løfte frem det norske

Trond Aam tar oppsvinget og interessen for norsk design på alvor, og ønsker å løfte dette frem på messen.

- Vi viser frem de nye trendene og ønsker å gå i spissen for å vise det siste innen norsk design. Vi var ute etter å finne en samarbeidspartner som kunne hjelpe oss med kompetanse og kontakter, og henvendte oss da først til Norsk Designråd.

Trond Aam synes Designrådet er lite offensive på hjemmebane i forhold til fokuset på utlandet.

- Vi har møtt likegyldighet og mangel på interesse. Samtidig ser vi at designrådet deltar på ting i London som ligner på det vi gjør. Hvorfor skal man dra til London og ikke være med her?

- Viktig å satse hjemme

Anders Engesvik

Andreas Engesvik i Norway Says understreker at man ikke må glemme det norske markedet.

Foto: www.norwaysays.no

 

Designeren Andreas Engesvik i Norwas Says understreker viktigheten av å få hjelp til å vise seg frem for næringslivet.

- Vår erfaring er at å lage prosjekter og vise ting er et svært viktig ledd når man skal komme i kontakt med næringslivet. Man bør ikke undervurdere varemessen, for det er like viktig å jobbe her hjemme som i utlandet. Dette er en litt merkelig holdning fra Designrådet.

Vil ikke spre seg for tynt

Direktør i Norsk Designråd, Jan Stavik, sier deres ansvar er fokus er på industrien, og at annen markedsføring fort blir for kostbar.

- Vi skulle gjerne hjulpet til ved anledninger som dette og på andre arenaer hvor det er naturlig, men nå har vi ikke ressurser til det. Vi har funnet det naturlig å prioritere aktiviteter i vårt eget hus, som er satt i stand til dette formålet.

Kulturstrøm

 • Dolly Parton ga penger til vaksine

  Dolly Parton delte bilde av seg selv i sosiale medier når hun får covid-19-vaksinen, og fleipet med at hun "fikk smake sin egen medisin". 75-åringen var blant dem som bidro til å finansiere utviklingen av Moderna-vaksinen. Hun la også ut en video med en oppfordring til sine millioner av følgere i sosiale meder om å ta vaksinen om de kunne.

  Laster Twitter-innhold
 • Grant til «Dungeons & Dragons»-film

  Hugh Grant er klar for en rolle i filmen som henter inspirasjon fra rollespillet «Dungeons & Dragons». Grant skal spille skurken Jonathan Goldstein, melder Variety. «Dungeons & Dragons», som spilles med papir, penn og terninger, ble lansert i 1974, og har blitt spilt av over 50 millioner mennesker (NTB).

  Hugh Grant
  Foto: HANDOUT / Reuters
 • Filmen laget på 400 hjemmekontor

  Det lukter kanskje ikke klassikerstatus av «Raya og den siste dragen», men filmen ser helt fantastisk ut, og underholder lekende lett, til tross for et noe alvorstungt innhold. Terningkast 4.

  Raya og den siste dragen
  Foto: © 2021 Disney. All Rights Reserved.