På eventyrlig familieferie i Italia

Hun elsket eventyrfortellingen, og dermed «måtte» hele familien til Balestrino i Italia.

Inkheart

Filmen «Inkhjerte» baserer seg på Cornelia Funkes eventyrbok med samme navn. Filmen ble spilt inn i området familien Normann ferierte i.

Foto: Close Murray / Close Murray/newline.wireimage.c

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Books Cornelia Funke

Cornelia Funke

Foto: Ric Francis / AP
Balestrino

Balestrino neste.

Foto: Elin H Normann

Eldstedatteren forelsket seg i tyske Cornelia Funkes blekkverden-trilogi; «Blekkhjerte», «Blekkblod» og «Blekkdød». Det førte dem til Italia og Balestrino.

– Det var helt fantastisk å besøke Italia i romanens hovedperson Meggies fotspor! Vi måtte alle lese bøkene om igjen da vi kom hjem, sier mor Elin H. Normann.

Litteraturfantasy

Bøkene er i genren litteraturfantasy, og hendelsene er, ifølge barnebokkritikk.no spennende, heftige og eventyrlige, men ikke uten risiko for noen av de involverte.

«Blekkhjerte» er en eventyrfortelling om Meggie (12). Hun elsker bøker, men faren hennes vil aldri lese høyt for henne. Årsaken er fordi han har makt til å bringe figurer fra bøker til live om han leser bøkene høyt, skriver Bokkilden.

Kort tid etter at familien kom hjem igjen fra ferien, kom filmen «Inkheart», som baserer seg på boken med samme navn av Funke, ut. Det gjorde familiens reiseopplevelser enda bedre.

– Den var filmet i samme område. Det var en flott opplevelse!, sier Elin H. Normann.

Eldste datter Normann

Rannei var 16 år da hun fikk med hele familen til Balestrino.

Foto: Elin H. Normann

Jane Austen neste

Denne sommeren reiser familien til Bath i England ettersom yngstedatteren er helt frelst på Jane Austen.

– Der skal vi blant annet besøke Jane Austen-museet, forteller Normann som selv ikke er fremmed for la seg inspirere av bøker når feriemålet skal velges.

– For min egen del har jeg vært i Istanbul takket være Ohran Pamuk, sier Normann som også drømmer om Afrika.

– Jeg har en stor drøm om å reise til Botswana på grunn av «Damenes detektivbyrå nr. 1» og Mma Ramotswe, og selvfølgelig Kenya på grunn av Karen Blixen. Jeg leste «Den afrikanske farm» som 16-17-åring, den var fantastisk! Kanskje blir det tur til Afrika på meg en vakker dag?

Kulturstrøm