Hopp til innhold

Evanescence kommer

Det stormer rundt Evanescence, men vokalist Amy Lee lover at bandet kommer til Norwegian Wood i juni.

Evanescence
Foto: JIM COOPER / AP

 

Amy Lee, Evanescence
Foto: Jason DeCrow / AP

Les også: Waterboys til Wood

Alt om Norwegian Wood, 2007!

Med to av medlemmene ute av dansen, sier Lee likevel at europaturneen går sin gang. Turnéstart er i Paris 25. mai og følger i kjølvannet av et fire millioner solgte eksemplarer av albumet «The Open Door» som ble gitt ut i oktober i fjor.

Ingenting blir kanselert

- Evanescence lever og har det bra. Ikke bekymre dere for turneen, folkens. Ingenting vil bli kansellert, fastslår vokalisten på bandets hjemmeside, der hun også sier at bandmedlemmene John LeCompt og Rocky Gray «var klare for å flytte på seg».

Ifølge det offisielle fanforumet sa trommeslager Rocky Gray takk for seg allerede i januar, men fikk ikke lov til å gå ut offentlig med det før turneen var avsluttet. Da Amy Lee ba gitaristen LeCompt om å slutte før helgen, uttalte han til Dailynews. com:

- Ingen lojalitet

- Jeg er ferdig og jeg er ganske ute av meg. Det er ingen lojalitet i dette bandet.

Amy Lee skriver også at Evanescence er noe hun «har elsket og pleiet siden hun var 14», og at hun vil fortsette å beskytte og slåss for det, slik hun alltid har.

Det er ikke første gang at noen forlater Evanescence: I 2003 røk Amy Lee og medgrunnlegger Ben Moody uklar om hvilken musikalsk retning bandet skulle gå og han forsvant ut av gruppa.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober