NRK Meny
Normal

Eva Knardahl er død

Pianisten Eva Knardahl er død, 79 år gammel, melder Aftenposten.

Den norske pianisten Eva Knardahl fotografert 8. januar 1979.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Knardahl døde søndag kveld på Nordseterhjemmet i Oslo, 79 år gammel.

Stort talent

Hun debuterte som solist elleve år gammel med Oslo Filharmoniske Orkester. Hennes store talent vakte begeistring, og hun ble en av Norges største personligheter på musikkscenene.

Hun har spilt på de fleste kontinenter, og i 15 år var hun pianist ved Minneapolis Symphony Orchestra. Etter 20 år i utlandet, der hun blant annet var tilknyttet Minnesota Symphony som orkesterpianist, kom hun i 1967 tilbake til Norge, og ble godt mottatt av det norske publikum.

Spellemannvinner to ganger

Hun turnerte landet rundt gjentatte ganger, og var også en hyppig solist med Oslo Filharmoniske Orkester.

Knardahl ble tildelt Spellemannprisen to ganger på 80-tallet, og fikk i tillegg Kritikerprisen i 1968. I 1984 ble hun utnevnt til den første professoren i kammermusikk ved Norges musikkhøgskole.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Rihanna og Mars rundet milliarden

    Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

    Bruno Mars
    Foto: Lucas Jackson / Reuters
  • Se: VG-lista topp 20

    Nordens største gratiskonsert, direkte fra Rådhusplassen i Oslo. Med artister som blant annet Allan Walker, Stargate, Jess Glynne, SJUR og Isac Elliot, Arif og Unge Ferrari, Julie Bergan, Ruben og Vidar Villa. Programleder Christine Dancke, Vegard Harm og Martin Holmen.