NRK Meny
Normal

Er han en actionhelt på ordentlig?

Actionhelten Jackie Chan skrøt av å ha brukt pistoler og granater mot kriminelle gjenger. Nå blir påstandene etterforsket av politiet i Hong Kong.

Malaysia CZ12 Jackie Chan

Er Jackie Chan en slåsskjempe i virkeligheten også? Det vil politiet vite, og har innledet etterforskning.

Foto: Lai Seng Sin / Ap

Politiet i Hong Kong har innledet etterforskning etter et intervju Jackie Chan gav i forrige uke, melder nyhetsbyrået AFP.

Den kinesiske actionhelten og kampsportutøveren har i et utall filmer kjempet utrettelig mot kriminelle i Hongkongs bakgater.

I intervjuet med det kinesiske magasinet Southern People Weekly avslørte imidlertid skuespilleren at også har slåss mot triadene i virkeligheten.

Chan hevdet de organiserte kriminelle organisasjonene hadde plaget ham i en årrekke.

– Før i tiden, da de plaget meg, gjemte jeg meg i USA. De skjøt mot meg med det samme jeg gikk av flyet, sa han.

Konfrontasjon

Chan skal ha båret våpen hver dag siden, og ved en anledning skal han ha blitt nødt til å kjempe ned en gjeng med 20 medlemmer på et spisested i Hong Kong.

Gjengen skal ha trukket kniver og omringet actionhelten, da han så seg nødt til å reagere.

– Jeg sa til dem at de hadde gått for langt, og at jeg hadde gjemt meg for dem. Senere gikk jeg til angrep på dem med to pistoler og seks granater, skrøt Chan i intervjuet.

Han sa ingenting om hvordan episoden endte.

Blir etterforsket

En talskvinne for politiet i Hong Kong opplyser til AFP at de vil undersøke påstandene. Hun vil foreløpig ikke si om Chan blir innkalt til avhør.

– I første omgang vil vi gå gjennom hva han har sagt i intervjuet, sier talskvinnen.

Jackie Chan har spilt i over 100 filmer innenfor sjangrene kung fu og action.

Mest kjent i Norge er han kanskje for de amerikanske actionkomediene «Rush Hour», og for å ha spilt i nyinnspillingen av «Karate Kid», som ble regissert av norske Harald Zwart.

Om det var slik det så ut da Jackie Chan slåss mot triadene i Hong Kong vites ikke, men her er i hvertfall noen av skuespillerlegendens beste kampscener:

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK