Ett år igjen

I dag er det nøyaktig ett år til den nye operaen i Bjørvika åpner. I morges besøkte Frokost-TV og Nitimen hovedstadens nye landemerke.

Taket på operaen eit år før opninga
Foto: Ida Kjøstelsen / NRK

Det er faktisk hele 380 arbeidere i sving for at alt skal bli klart til åpningsforerstillingen 12. april 2008.

Fint ute, men enda ikke fint inne

 

Bygging av operaen
Foto: Ida Kjøstelsen / NRK

Utvendig skinner bygget allerede opp i omgivelsene. Når du kommer inn, er det langt mer uferdig. Likevel blir du slått av dimensjonene og lyset som strømmer inn gjennom den enorme glassveggen i foajeen.

Langs trappen opp til hovedsalen er veggene dekket med lyse, flotte eikestaver. Med en gang du seter foten innenfor dørene i hovedsalen, skjønner du at dette er et spesielt og storslått rom.

Hør innslaget i Nitimen.

Se innslaget i Frokost-TV del 1

Se innslaget i Frokost-TV del 2  

 

Kulturstrøm

 • Rekordmange vil på folkehøgskole

  Aldri før har folkehøgskolene mottatt flere søknader enn i år sier informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene Marit Asheim. Så langt i år har folkehøgskolene mottatt 11 prosent flere søknader enn på samme tid i fjor, og det er altså det høyeste søkertallet noensinne. (NTB)

  ELVERUM
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Slutt for tradisjonsrik sjokolade

  Lohengrin-sjokoladen går ut av produksjon sier kommunikasjonsdirektør Celin Huseby i Mondelez International som eier Freia i et intervju med Aftenposten. Sjokoladen ble utformet av Nationaltheatrets arkitekt Henrik Bull i anledning premieren på Richard Wagners opera Lohengrin i 1911.

  lohengrin
 • Første LGBT-film fra Bollywood

  For første gang lar en stor Bollywood-produksjon et forhold mellom to av samme kjønn være kjernen i et kjærlighetsdrama. I et intervju med BBC forteller regissøren at intensjonen var å lage en familiefilm som er med å normalisere homofili. India opphevet i september i fjor en lov som forbyr homofil sex.