NRK Meny
Normal

Ett år igjen

I dag er det nøyaktig ett år til den nye operaen i Bjørvika åpner. I morges besøkte Frokost-TV og Nitimen hovedstadens nye landemerke.

Taket på operaen eit år før opninga
Foto: Ida Kjøstelsen / NRK

Det er faktisk hele 380 arbeidere i sving for at alt skal bli klart til åpningsforerstillingen 12. april 2008.

Fint ute, men enda ikke fint inne

 

Bygging av operaen
Foto: Ida Kjøstelsen / NRK

Utvendig skinner bygget allerede opp i omgivelsene. Når du kommer inn, er det langt mer uferdig. Likevel blir du slått av dimensjonene og lyset som strømmer inn gjennom den enorme glassveggen i foajeen.

Langs trappen opp til hovedsalen er veggene dekket med lyse, flotte eikestaver. Med en gang du seter foten innenfor dørene i hovedsalen, skjønner du at dette er et spesielt og storslått rom.

Hør innslaget i Nitimen.

Se innslaget i Frokost-TV del 1

Se innslaget i Frokost-TV del 2  

 

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3