Et siste kyss

Adrian er en mann som forbruker kvinner. Som lever kontrollert. En dag oppsøkes han av vakre Simone. Hun har skjulte motiver for å bli kjent med ham.

Et siste kyss
Foto: Colorbox

- Adrian går gjennom mye, det skjer dramatiske hendelser rundt ham, men det er et spørsmål om det egentlig skjer noe med ham, den han er, sier Berit Nesheim, produsent for Radioteatrets versjon av Et siste kyss. Opplesningsserien i sju deler bygger på Marita Fossums roman med samme navn.

Marita Fossum

Marita Fossum har skrevet Et siste kyss som nå blir opplesningsserie i Radioteatret.

Foto: Finn Ståle Felberg

En kontrollert sjarmør
Adrian er en mann i femtiårene med tre skilsmisser bak seg. Til tross for dette har han gått gjennom livet uten at det har satt dype spor. Han er barnløs og har en ledende stilling i offentlig sektor. Hver onsdag, helg og ellers alle ferier tilbringer han sammen med Helen, jurist i begynnelsen av 60 årene. Forholdet deres er definert og kontrollert. En dag tar unge og vakre Simone kontakt med ham, hun er forfatter og vil bruke ham i et romanprosjekt sier hun. Men kvinnen har skjulte motiver. Det viser seg at hendelser i fortiden binder dem sammen.

Adrians handlinger og væremåte får store konsekvenser for de kvinnene som er rundt ham, men i hvilken grad påvirker det egentlig Adrian? Og oppnår Simone det hun har planlagt?

Trekk fra spenningsromanen
I Et siste kyss låner Marita Fossum trekk fra spenningsromanen. Gjennom et skjebnesvangert døgn følger vi personene, og gradvis endres forståelsen og betingelsene for den enkeltes handlinger. Et drama om anger, skyld, hevn og rettferdighet, heter det i omtalen fra Oktober forlag som har gitt ut romanen.

Marita Fossum (f.1965) debuterte i 2002 med romanen Verden utenfor. Hun ble tildelt Tanums kvinnestipend i 2005, og for sin tredje roman Forestill deg mottok hun i 2005 Brageprisen. For romanen Kysk gjetergutt (2006) fikk hun Bokhandelens forfatterstipend. Et siste kyss er hennes sjette roman.

Opplesningsserien er i sju deler, hver episode er på 26 minutter.

Hele opplesningsserien kan høres i NRKs nye radiospiller .

Om produksjonen:
Forfatter: Marita Fossum
Oppleser: Lasse Kolsrud
Teknisk ansvarlig: Eli Kyrkjebø
Produsent: Berit Nesheim

Kulturstrøm

  • Klassiker med koronatiltak

    Det legendariske teaterstykket «The Mousetrap» – bygget på Agatha Christies hørespillkrim fra 1947 – måtte lukke dørene i vår for første gang på 68 år. Nå forbereder man gjenåpning med koronatiltak. En video på BBC viser hvordan teatret planlegger sosial distansering med to tomme seter mellom hvert par som får plass.

    Musefellen/The Mousetrap
    Foto: MAX NASH / Scanpix