NRK Meny
Normal

Et beskyttet liv

På et alderspensjonat viser beboerne en tilbøyelighet til å sette et tidlig punktum enn nødvendig for sine liv. Hva er grunnen? Hva er det som driver de gamle i døden?

Et beskyttet liv/Illustrasjonsfoto
Foto: Colorbox / Foto

Kriminalbetjent Gwen Danbury ved Øst-Suffolk politikammer, får en vanskelig utfordring å hanskes med.

Hun blir nærmest presset av sin mor Joan til å finne ut av mysteriet med dødsfallene.

Joan flytter rett og slett inn på sykehjemmet for å prøve å løse gåten og Gwen prøver desperat å overtale moren til å gi opp prosjektet før hun selv blir et offer.

Samtidig oppstår uventede problemer på politistasjonen for Gwens medhjelper og venn, overkonstabel Jacobs. Han blir beskyldt for å ha slått ned pusheren Edwards. Mistanken kan sette en stopper for hans fremtid i politiet.

«Et beskyttet liv» er en kriminalserie i to episoder av Sue Rodwell.

Oversatt av: Hilde Sophie Plau.
Produsent: Nils Nordberg.
Produsjonsleder: Gjertrud Helland.
Lyddesign: Sture Bakke.
Regi: Else Barratt-Due.

Sendt første gang i 1998

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".