Espen Graff slutter i NRK

Espen Graff har sagt opp sin stilling i NRK. Han skal videre til ny jobb som kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund.

Espen Graff

Espen Graff har vært sportsjournalist i NRK i 20 år. Nå begynner han i ny jobb i Skiforbundet.

Foto: Anne LIv Ekroll / NRK

En av de største sportsprofilene til NRK, Espen Graff, ble fredag fristilt fra stillingen sin som redaksjonssjef for NRK Sport.

Graff sier til NRK.no at han kommer til å savne sin gamle arbeidsplass.

– Det har vært et eventyr å jobbe i Sporten. Jeg har gledet meg til å komme på jobb hver dag, bare det er et privilegium, sier Graff.

– Hvorfor slutter du i NRK?

– Når man er profilert gjennom programledelse og så videre, får man en del jobbtilbud. Jeg har alltid takket nei, av en enkel grunn. Jeg trives utrolig godt i NRK. Rent faglig synes jeg ikke det finnes noen mer spennende oppgaver.

Men denne gangen var det annerledes.

– Jeg har blitt 43 år i høst. Hvis jeg ikke takker ja nå, da blir jeg her resten av karrieren. Ikke at det er noe galt med det, men jeg har vært veldig tydelig overfor meg selv på at jeg vil ha en periode et annet sted enn i NRK. Det er hovedårsaken. I tillegg er jobben i skiforbundet veldig spennende.

– Kjærligheten til jobben er uten sidestykke

– Er det noen enkeltpersoner du kommer til å savne?

Hele Sporten, og det er helt sant. Alle som er innom Sporten i mer enn en halvtime registrerer hvilket fantastisk miljø det er i NRK Sporten. Gammel og ung, det spiller ingen rolle. Den entusiasmen og den kjærligheten de har til jobben sin er uten sidestykke, forteller Graff.

Jobben NRK-profilen nå skal ut i, er ikke helt ulik hans gamle stilling. Som kommunikasjonssjef skal han nå hanskes med blant annet gamle kolleger. Han tror ikke det er noen hindring.

– Den bakgrunnen jeg har som journalist er kun en styrke. Norges Skiforbund har klart seg veldig godt, men de vil styrke kommunikasjonsdelen. De er større en noen gang, og har en sterkere posisjon enn noen gang. Da er jeg enig i at det er viktig å styrke kommunikasjonsdelen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Glemmer aldri Rekdal i 1998

Espen Graff

– Jeg kommer nok til å få en del telefoner fra gamle kjente, sier Graff om hans nye stilling.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Sportsjournalisten har jobbet i NRK i snart 20 år. Han sier selv at minnene er mange, selv om det er noen som skiller seg ut som de største.

– Øyeblikket da Rekdal scoret på straffe i Marseilles i 1998 mot Brasil er jo noe jeg aldri vil glemme. Da Eggen og jeg sto ringside og han holdt på å knekke meg i to. Det var stort, forteller han.

Men det er ikke bare vært fotball og ski som er blant de beste minnene.

– Jeg har ikke jobbet så mye sommer-OL, men Beijing var stort. Jeg var så heldig å få lov til å rapportere live da Tufte tok gullet sitt og håndballjentene tok sitt første OL-gull.

Sterke kontraster

Graff har også vært andre steder enn i Sporten. I forbindelse med TV-aksjonen i 2002 var Graffs tur til Cape Town en av de sterkeste opplevelsene han har hatt i NRK.

– Det er en klisjé, men noe av det mest spennende og samtidig sterkeste jeg har vært med på var i Sør-Afrika før TV-aksjonen. Alt rundt den journalistiske jobbingen var annerledes enn det jeg var vant til, forteller NRK-profilen.

– Det er stor forskjell på å dekke VM i fotball og å komme til Cape Town, for å si det sånn. Noen større kontraster enn det tror jeg ikke jeg har vært borti.

Lang fartstid

Espen Graff (43) er journalist utdannet ved Høgskolen i Volda. Han var i mange år frilanser i forskjellige aviser og radiostasjoner, blant annet Radio Lågen i Kongsberg.

Han startet karrieren i NRK Radiosporten fra 1992 til 1995. Han var reporter, vaktsjef og programleder i TV-Sporten frem til 2009.

I mars 2009 ble han redaksjonssjef for nyheter/magasin i NRK Sport.

Klipp fra Espens tid i NRK

Espen Graff og Alex Rosén møter Daniel Franck.

Bjarte Engen Vik har tatt gull igjen, men Åge Aleksandersen avsløres som kretsmester.

Espen Graff intervjuer John Carew etter EM-kvalifiseringskampen mot Moldova, 6. september 2006, da Norge vant 2–0.

Kulturstrøm

  • Idris Elba i «Cats»

    Den britiske skuespilleren Idris Elba er siste tilskudd til rollelisten til den kommende filmversjonen av dansemusikalen «Cats». I filmen skal Elba tre inn i rollen som «skurkenes skurk», den slemme katta Macavity, melder Billboard. Elba slutter seg til en stab som er temmelig stjernespekket: Taylor Swift, Jennifer Hudson og Ian McKellen er allerede om bord. Andrew Lloyd Webbers kattemusikal «Cats» bygger på T. S. Eliots diktsamling «Å nærme seg en katt» fra 1939.

    Luther (series 4)
    Foto: Steffan Hill / BBC 2015
  • 2.250 euro i bot fra biblioteket

    En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake bøker til høyskolens bibliotek for sent. Professoren leverte tilbake 50 bøker for sent til biblioteket ved Hochschule Niederrhein i delstaten Nordrhein-Westfalen. Saken har nå havnet i retten. I retten fredag sa forsvareren at professoren anker boten fordi hun mener den er uforholdsmessig høy (NTB).