NRK Meny
Normal

Espen Eckbo på bedringens vei

Komiker og TVNorge-profil Espen Eckbo, som fredag var involvert i en frontkollisjon i Italia, har begynt opptrening etter operasjonen.

Espen Eckbo

TV-komikeren skulle gå Marcialonga, men endte på sykehus med brudd i ryggen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Eckbo er svært takknemlig for all støtten han har fått det siste døgnet. Det sier Aleksander Herresthal, kollega av Eckbo i produksjonsselskapet Seefood TV.

– Jeg har snakket med Espen i dag. Han er fremdeles ved godt mot og har begynt opptrening etter operasjonen. Han er svært takknemlig for all den omtanken og støtten folk har vist det siste døgnet, sier Herresthal i en pressemelding.

Eckbo var i Italia for å gå Marcialonga-skirennet da bilen han satt i ble involvert i en frontkollisjon. Komikeren fikk konstatert brudd i ryggen og ble operert i helgen.

– Både familie, kollegaer og venner har naturlig nok vært veldig bekymret de siste dagene, så vi er lettet over å kunne formidle at operasjonen har gått bra og at vi ser fram til å få Espen trygt hjem til Norge, sier Aleksander Herresthal.

Bilde fra ulykkesstedet til Espen Eckbo

STYGG ULYKKE: Ifølge avisen Alto Adige kom en bil over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med bilen med de tre nordmennene. En av nordmennene satt og sov i baksetet uten bilbelte, og ble kastet fremover i bilen, skriver avisen.

Foto: Berufsfeuerwehr/Scanpix

Ber om ro fra mediene

Espen ønsker nå å fokusere på opptrening og sin egen helse, og ber om ro i tiden framover.

– Komikeren har derfor bedt meg formidle at han ikke ønsker å gi intervjuer eller komme med uttalelser de neste ukene, da han ønsker å bruke sin energi på å bli frisk igjen, sier Herresthal.

Kulturstrøm

 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller
 • LHBT-handling kuttet fra actionfilm

  Den kinoaktuelle skuespilleren Danielle Pineda fra «Jurassic World: Fallen Kingdom», forteller til talkshowet Build at hennes rollefigur Zia Rodriguez egentlig er lesbisk. Replikken som avslørte det i filmen ble derimot kuttet på grunn av tidspress, forteller hun, ifølge Hollywood reporter.

  Mann sikter gevær mot dinosaur
  Foto: United International Pictures
 • Prince-arvinger bryter med Tidal

  Etter planen skulle musikktjenesten Tidal få eksklusiv rett til å strømme et nytt album i 14 dager når et nytt Prince-album slippes i 2019. Men etter Dagens Næringslivs avsløringer rundt triksing med strømmetjenesten, ønsker arvingene etter Prince å bryte kontrakten, ifølge nettstedet TMZ. Lyttertallene til Kanye West og Beyoncé på Tidal skal være manipulert med flere hundre millioner falske avspillinger, og kan bety dødsstøtet for Tidal, mener musikkjournalist Asbjørn Slettemark. Artisten Prince ble funnet død en heis i hjemmet sitt 21. april 2016.

  Prince på The purple rain-turne
  Foto: Nancy Bundt © PRN Music Corp.

Flere kulturnyheter