Hopp til innhold

Espen Eckbo på bedringens vei

Komiker og TVNorge-profil Espen Eckbo, som fredag var involvert i en frontkollisjon i Italia, har begynt opptrening etter operasjonen.

Espen Eckbo

TV-komikeren skulle gå Marcialonga, men endte på sykehus med brudd i ryggen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Eckbo er svært takknemlig for all støtten han har fått det siste døgnet. Det sier Aleksander Herresthal, kollega av Eckbo i produksjonsselskapet Seefood TV.

– Jeg har snakket med Espen i dag. Han er fremdeles ved godt mot og har begynt opptrening etter operasjonen. Han er svært takknemlig for all den omtanken og støtten folk har vist det siste døgnet, sier Herresthal i en pressemelding.

Eckbo var i Italia for å gå Marcialonga-skirennet da bilen han satt i ble involvert i en frontkollisjon. Komikeren fikk konstatert brudd i ryggen og ble operert i helgen.

– Både familie, kollegaer og venner har naturlig nok vært veldig bekymret de siste dagene, så vi er lettet over å kunne formidle at operasjonen har gått bra og at vi ser fram til å få Espen trygt hjem til Norge, sier Aleksander Herresthal.

Bilde fra ulykkesstedet til Espen Eckbo

STYGG ULYKKE: Ifølge avisen Alto Adige kom en bil over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med bilen med de tre nordmennene. En av nordmennene satt og sov i baksetet uten bilbelte, og ble kastet fremover i bilen, skriver avisen.

Foto: Berufsfeuerwehr/Scanpix

Ber om ro fra mediene

Espen ønsker nå å fokusere på opptrening og sin egen helse, og ber om ro i tiden framover.

– Komikeren har derfor bedt meg formidle at han ikke ønsker å gi intervjuer eller komme med uttalelser de neste ukene, da han ønsker å bruke sin energi på å bli frisk igjen, sier Herresthal.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober