NRK Meny
Normal

Espen Eckbo på bedringens vei

Komiker og TVNorge-profil Espen Eckbo, som fredag var involvert i en frontkollisjon i Italia, har begynt opptrening etter operasjonen.

Espen Eckbo

TV-komikeren skulle gå Marcialonga, men endte på sykehus med brudd i ryggen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Eckbo er svært takknemlig for all støtten han har fått det siste døgnet. Det sier Aleksander Herresthal, kollega av Eckbo i produksjonsselskapet Seefood TV.

– Jeg har snakket med Espen i dag. Han er fremdeles ved godt mot og har begynt opptrening etter operasjonen. Han er svært takknemlig for all den omtanken og støtten folk har vist det siste døgnet, sier Herresthal i en pressemelding.

Eckbo var i Italia for å gå Marcialonga-skirennet da bilen han satt i ble involvert i en frontkollisjon. Komikeren fikk konstatert brudd i ryggen og ble operert i helgen.

– Både familie, kollegaer og venner har naturlig nok vært veldig bekymret de siste dagene, så vi er lettet over å kunne formidle at operasjonen har gått bra og at vi ser fram til å få Espen trygt hjem til Norge, sier Aleksander Herresthal.

Bilde fra ulykkesstedet til Espen Eckbo

STYGG ULYKKE: Ifølge avisen Alto Adige kom en bil over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med bilen med de tre nordmennene. En av nordmennene satt og sov i baksetet uten bilbelte, og ble kastet fremover i bilen, skriver avisen.

Foto: Berufsfeuerwehr/Scanpix

Ber om ro fra mediene

Espen ønsker nå å fokusere på opptrening og sin egen helse, og ber om ro i tiden framover.

– Komikeren har derfor bedt meg formidle at han ikke ønsker å gi intervjuer eller komme med uttalelser de neste ukene, da han ønsker å bruke sin energi på å bli frisk igjen, sier Herresthal.