Hopp til innhold

Slik så ryggen til Espen Eckbo ut etter bilulykken – fikk TV-idé på sykesengen

Espen Eckbo (45) ble hardt medtatt etter en dramatisk bilulykke for to år siden. Sykesengen ble vuggen komikeren trengte for å få ideen til sin ny TV-serie.

I sykesengen fikk han inspirasjon til å lage en komi-serie til trøst for alle som føler seg utilstrekkelig i hverdagen.

– Akkurat nå er livet helt som vanlig. Nemlig ualminnelig slitsomt, sier Espen Eckbo til NRK.

Mandag 17. september er komikeren klar med sin nye TV-serie på TVNorge, «Det kunne vært verre». Og verre kunne det definitivt vært for Eckbo.

I slutten av januar for to år siden var 45-åringen i en alvorlig bilulykke i Italia.

Tre måneder med ryggoperasjoner og rehabilitering fulgte etter ulykken. Ifølge legene var det slett ikke sikkert at Eckbo ville komme gående ut av den.

Espen Eckbo ble hardt rammet etter en bilulykke i 2016 – sykesengen ble vugge for ny tv-idé

Slik så ryggraden til Espen Eckbo ut. Her er komikeren utkledd som figuren Trond Evensen.

Foto: Martin Roalsø

Født av dårlig samvittighet

Det ble ikke bare nytt ganglag som fikk Eckbos konsentrasjon under rehabiliteringsmånedene. Sykesengen ble også vuggen for en helt ny TV-idé.

– Når du er sykemeldt så lenge får du litt dårlig samvittighet, fordi du skjønner at du må i gang med et prosjekt, forteller Eckbo.

Selve ideen kom ved å tenke på hvor utmattende og strabasiøst livet var utenfor sykehuset.

– Det var litt som å tenke at alle er utslitte og har masse å gjøre, men felles for alle er at det kunne vært verre. Tanken bak TV-serien var: Her har du en som har det verre enn meg på alle områder. Hvor kan vi dra det?

Espen Eckbo bruker mye tid i sminkestolen før opptak på «Det kunne vært verre»

Eckbo bruker mye tid i sminkestolen før opptak på «Det kunne vært verre».

Foto: Martin Roalsø

Tre måneder med null forpliktelser

Resultatet ble en TVserie om livet til Trond Evensen, spilt av Eckbo selv, som har syv barn med seks forskjellige mødre.

– Jeg averterer at denne serien kan være til trøst for alle som føler at livet er litt slitsomt. Alle som prøver å gjøre sitt beste, men som ender opp med katastrofe – selv når man har de beste intensjoner, sier Eckbo.

– Har du skrevet serien for at andre skal ha det bra?

– Så altruistisk er jeg ikke. Jeg har skrevet det fordi jeg syns det er morsomt, sier han.

Trengte en skikkelig ulykke

Mer enn to år er gått siden ulykken i Italia. Eckbo ser ikke lenger så dramatisk på at 2016 var mer orientert rundt røntgen- enn TV-bilder.

– Det høres ut som en skrekktilværelse å være tre måneder på sykehus med knekt rygg. Samtidig var det tre måneder fratatt alle forpliktelser. Jeg fikk kalibrert meg litt. Mentalt sett var det visst det jeg trengte: En skikkelig bilulykke, sier han.

– Det er jo noe av det mest karrierefremmende man kan gjøre, hvis du har holdt på lenge nok i media. Om du føler mediene begynner å miste interessen for deg, sett deg i en bil og kjør i full fart gjennom en tunnel, fleiper 45-åringen.

ASBJØRN BREKKE

Espen Eckbo er for mange fortsatt best kjent som figuren Asbjørn Brekke.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Fra Lørdagsrevyen 15. september 2018

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.