Operasanger Mari (28) vinner omstridt Statoil-million

Sopran Mari Eriksmoen er årets vinner av Statoils talentstipend innen klassisk musikk. 28-åringen får én million kroner.

Video Eriksmoen vinner Statoil-stipend

NETT-TV: Mari Eriksmoen er årets vinner av Statoil-stipendet.

– Hun er en allerede komplett scenekunstner som leverer troverdige og sterke tolkninger, sier juryleder Leif Ove Andsnes om prisvinneren.

Mari Eriksmoen har studert sang i Norge, Frankrike og Danmark, og debuterte på Den Norske Opera i 2006. Hun sang også under åpningsseremonien til det nye operahuset i Oslo.

– Dette betyr utrolig mye for meg. Nå trenger jeg ikke jobbe meg ihjel slik at jeg mister stemmen, sier en glad 28-åring til NRK.

Koloratursopranen står for tiden på scenen i Wien. Til neste år returnerer hun til Oslo, da hun skal spille Adele i «Flaggermusen».

Omstridt stipend

Statoilstipendet er omstridt. Blant annet gikk artist Maja Ratjke ut i Dagsavisen og sa at Statoil gjennom stipendet bruker kultur til å renvaske et miljøskittent firmanavn.

Dessuten sa rockerne i Kråkesølv nei til å bli nominert til Statoil-stipendet under Bylarm i fjor.

Eriksmoen har ingen problemer med å motta stipendet.

– Jeg vet hvor viktig stipender er for unge musikeres og sangeres karrierer. Det har mye å si. Jeg er kun takknemlig, sier hun.

Eriksmoen var nominert til prisen sammen med Ina Kringlebotn, Johannes Weisser, Magnus Staveland og Ragnhild Hemsing.

LES OGSÅ:

Video 2854013d-c7a3-4957-9fbc-6ec9cf70bd14.jpg

VIDEO: I 2007 var Mari Eriksmoen finalist i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, hvor bl.a. Dame Joan Sutherland og Kurt Moll var representert i juryen. Se Eriksmoens opptreden.

Kulturstrøm