Hopp til innhold

Erik Tandberg om månelandinga

Erik Tandberg i 1969
Foto: NRK

Se de fantastiske bildene fra månelandingen i 1969!

Dette er et sammendrag av sendingene som ble vist på norsk fjernsyn 20. og 21. juli med kommentarer av Erik Tandberg og Jan P. Jansen.

Vi ser romskipet ”Apollo 11” landsette Neil Armstrong og Edwin ”Buzz” Aldrin som de første menneskene på månen, og hører Armstrong uttale de berømte ordene: "That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind”.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober