Erik Smith hyller Buddy Rich

Trommeslager Erik Smith har vært Buddy Rich-fan fra han var guttunge. Sammen med Sandvika Storband gjenskaper han nå Rich-magien.

Erik Smith
Foto: Harald Opheim / NRK

Buddy Rich
Foto: presse

Sandvika Storband har jobbet med Buddy Rich-musikk i årevis og har et omfattende repertoar å plukke fra. Ved siden av Erik Smith har de fått oppdragelse i musikken av trompetist Bobby Shew og saksofonist Don Menza som begge var sentrale medlemmer Buddys band.

Utfordring

Buddy Rich-repertoaret er stadig en utfordring for storband verden over. Musikken viderefører Basie- og Ellington-tradisjonen og er jazzmusikk på sitt beste når den spilles av en hardtsvingende trommevirtuos med et tett og velklingende storband.

Hør konserten

Konserten ble direktesendt fra NRKs Studio 19 tirsdag 28. januar, men pga en teknisk feil har den ikke vært tilgjengelig i NRKs programspiller. Her er den imidlertid - bare klikk på lenken: Hør konserten

Sandvika Storband
Foto: Harald Opheim / NRK

SANDVIKA STORBAND

Saxer:
Kåre Løchsen, Kjetil Sletsjøe Svendsen, Arne Oftedal, Sissel Meinseth, Jon Bakkelund

Trompet:
Bjørn Asper, Kim Koffeld, Andreas Løvold, Axel Vetlesen

Tromboner:
Audun Øksendal, Matthias Hole, Bjørn Tveøy, Øistein Vethe

Piano:Tomas Heggdal Gitar: Magnus Grimnes Bass: Helge Ellingsen

Trommer: Erik Smith

Leder: Frank Brodahl

Kulturstrøm

  • Netflix skal lage norsk film

    Netflix offentliggjorde torsdag at de skal lage to filmer fra Norden, en norsk og en svensk. Den norske filmen skal hete «Kadaver» og skal være det selskapet kaller en grøsser. Jarand Herdal skal være manusforfatter og regissør.

  • Disney+ rullet ut i USA

    Strømmetjenesten Disney+ ble lansert i USA, Canada og Nederland på tirsdag. Nesten to millioner mennesker hadde forhåndsbestilt den nye tjenesten, skriver Nettavisen. Disney valgte å avsløre katalogen med filmer og serier i en lang tråd på Twitter med 300 meldinger. I tillegg til innhold fra Disney får abonnentene også tilgang til filmer og serier laget av Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic og 20th Century Fox. Prisen for Disney+ USA er cirka 65 kroner i måneden. Den ventes å komme til Norge tidlig i 2010.

    Disney+ sin logo
    Foto: Nick Agro / AFP