Hopp til innhold

Erik Madsen i ny høvdingrolle i «Vikings»

Erik Madsen skal spille King Hemming i den femte sesongen av TV-serien «Vikings», som for tiden spilles inn i Irland.

Erik Madsen

Ålesundingen Erik Madsen er ny nordmann i «Vikings».

Erik Madsen er kjent fra blant annet TV-seriene «The Last Kingdom» og «Lilyhammer». Nå skal han spille en dansk høvding som leder en vikinghær mot sakserne, skriver nettstedet Deadline.

Skandinaver viktige for serieskaperen

Tidligere har Thorbjørn Harr hatt en sentral rolle i «Vikings» som vikinglederen Jarl Borg, og norske skuespillere som Eva Netland og André Eriksen har vært å se i serien.

– Jeg ville at serien skulle bli så autentisk som mulig, og jeg tenkte at hvis de andre skuespillerne var omgitt av ekte skandinaver, så ville de plukke opp den skandinaviske væremåten og høre på rytmen i språket. For selv om Thorbjørn snakker engelsk, så er det med en viss rytme, forklarer Hirst, når han blir intervjuet av Filmbonanza i forbindelse med innspillingen av andre sesong av Vikings.

Thorbjørn Harr

Thorbjørn Harr spilte Jarl Borg i de to første sesongene av «Vikings».

Foto: Vikings / Tumblr

«Vikings» har mange millioner tilhengere og vises både på HBO og History Channel. Serien har gått siden 2013 og bygger løst på historiske hendelser og sagnene om vikinghelten Ragnar Lodbrok. Han skal ha levd en gang på 700- eller 800-tallet og det er hans liv som plyndrende viking i vesterled som blir skildret i serien.

Serieskaperen Michael Hirst uttalte til Aftenposten at «Vikings» ikke skal være historisk korrekt, men at den skal være troverdig. Han kaller serien for sin saga om Ragnar.

Erik Madsen er opprinnelig fra Ålesund og er bosatt i London. Han har tidligere hatt roller i flere amerikanske, britiske og tyske filmer og TV-serier.

Kulturstrøm

  • Frankrike: bøter og fengsel for skjult reklame hos influensere

    Frankrike har vedtatt en ny lov som innebærer at influensere risikerer både kraftige bøter og fengselsstraff hvis de driver med skjult reklame og svindel.

    Loven innebærer at det blir forbudt å promotere blant annet kosmetisk kirurgi, tobakk og enkelte finansprodukter.

    Influensere risikerer opptil to års fengsel og bøter på over 3 millioner kroner hvis de driver med slik ulovlig markedsføring.

    – Festen er over for dem som tror de kan drive med svindel på internett, sa økonomiminister Bruno Le Maire nylig.