Hopp til innhold

Erik Madsen i ny høvdingrolle i «Vikings»

Erik Madsen skal spille King Hemming i den femte sesongen av TV-serien «Vikings», som for tiden spilles inn i Irland.

Erik Madsen

Ålesundingen Erik Madsen er ny nordmann i «Vikings».

Erik Madsen er kjent fra blant annet TV-seriene «The Last Kingdom» og «Lilyhammer». Nå skal han spille en dansk høvding som leder en vikinghær mot sakserne, skriver nettstedet Deadline.

Skandinaver viktige for serieskaperen

Tidligere har Thorbjørn Harr hatt en sentral rolle i «Vikings» som vikinglederen Jarl Borg, og norske skuespillere som Eva Netland og André Eriksen har vært å se i serien.

– Jeg ville at serien skulle bli så autentisk som mulig, og jeg tenkte at hvis de andre skuespillerne var omgitt av ekte skandinaver, så ville de plukke opp den skandinaviske væremåten og høre på rytmen i språket. For selv om Thorbjørn snakker engelsk, så er det med en viss rytme, forklarer Hirst, når han blir intervjuet av Filmbonanza i forbindelse med innspillingen av andre sesong av Vikings.

Thorbjørn Harr

Thorbjørn Harr spilte Jarl Borg i de to første sesongene av «Vikings».

Foto: Vikings / Tumblr

«Vikings» har mange millioner tilhengere og vises både på HBO og History Channel. Serien har gått siden 2013 og bygger løst på historiske hendelser og sagnene om vikinghelten Ragnar Lodbrok. Han skal ha levd en gang på 700- eller 800-tallet og det er hans liv som plyndrende viking i vesterled som blir skildret i serien.

Serieskaperen Michael Hirst uttalte til Aftenposten at «Vikings» ikke skal være historisk korrekt, men at den skal være troverdig. Han kaller serien for sin saga om Ragnar.

Erik Madsen er opprinnelig fra Ålesund og er bosatt i London. Han har tidligere hatt roller i flere amerikanske, britiske og tyske filmer og TV-serier.

Kulturstrøm

 • – Filmen vekker sympati og skaper hjertevarme

  «Broker» er nok en behagelig filmopplevelse fra Hirokazu Kore-eda, skriver Filmpolitiets Birger Vestmo fra Cannes.

  – Men han kunne med fordel tatt en ekstra skriverunde eller to på manuset. Terningkast 4.

  Scene fra filmen «Broker».
  Foto: 2022 ZIP CINEMA & CJ ENM Co. Ltd.
 • Bruce Springsteen legger til ny konsert i Norge etter stor etterspørsel

  Bruce Springsteen legger til en ny konsert i Norge etter det arrangører betegner som «ekstrem etterspørsel» fra publikum.

  – Interessen og forsalget slår alt av tidligere konserter med Bruce Springsteen. Derfor stort å kunne lansere ytterligere en konsert i Oslo, skriver Live Nation i en pressemelding.

  Det er billetter lagt ut i forsalget som solgte ut umiddelbart, skriver arrangøren.

  De to konsertene spilles 30. juni og 2. juli 2023.

 • Pris for saker om feilopererte

  NRK Sørlandet har vunnet en pris blant regionale mediehus i Europa for sakene om «De feilopererte» ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord.

  Prisen fra bransjeorganisasjonen Circom ble delt ut i Irland torsdag kveld.

  Nyhetssjef Jon Anders Møllen og journalistene Siv Kristin Sællmann og Kari Jeppestøl Arntzen tok i mot prisen i kategorien for undersøkende journalistikk.

  NRK Sørlandet vant Circom pris for de feilopererte
  Foto: Circom