Hopp til innhold

Er voldtekt også kvinners ansvar?

Kan kvinner forebygge overfallsvoldtekter ved å ta visse forholdsregler eller er det å gi kvinner båndtvang? Ring Rett på fredag og bli med i debatten.

Ill.foto: Gatelys i natten
Foto: Nilsen, Svein Aage / SCANPIX

 

 

 

Hilde Haugsgjerd
Foto: NRK

 

I det siste har det skjedd flere overfallsvoldtekter på åpen gate. Aftenpostens Hilde Haugsgjerd skrev i en artikkel i Aftenposten at kvinner selv rår over de mest effektive metodene for å forebygge overfallsvoldekter som blant annet å ikke gå alene hjem om natten, men heller ta en drosje.

I RedaksjonEN onsdag kveld på NRK 1 møttes Hilde Haugsgjerd og Arbeiderpartiets Karin Yrvin til debatt om hva jenter bør gjøre for å unngå voldtekt. Begge to stiller igjen til debatt i Rett på med Tron Soot-Ryen og da kan du delta!   

 

 

Karin Yrvin
Foto: NRK

 

Hva mener du?

Bør kvinner gå tidlig hjem, ikke gå alene om natten eller ta en drosje hjem? Eller skal kvinner også kunne bevege seg fritt? Er det kvinners eget ansvar å sørge for at de ikke blir voldtatt? Eller er dette å gi kvinner båndtvang? Nå vil vi høre din mening!

Ring Rett på, fredag fra klokka 12:30 på telefon

815 21 031

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen hver fredag i NRK P1 kl 13:05!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober