NRK Meny
Normal

Er voldtekt også kvinners ansvar?

Kan kvinner forebygge overfallsvoldtekter ved å ta visse forholdsregler eller er det å gi kvinner båndtvang? Ring Rett på fredag og bli med i debatten.

Ill.foto: Gatelys i natten
Foto: Nilsen, Svein Aage / SCANPIX

 

 

 

Hilde Haugsgjerd
Foto: NRK

 

I det siste har det skjedd flere overfallsvoldtekter på åpen gate. Aftenpostens Hilde Haugsgjerd skrev i en artikkel i Aftenposten at kvinner selv rår over de mest effektive metodene for å forebygge overfallsvoldekter som blant annet å ikke gå alene hjem om natten, men heller ta en drosje.

I RedaksjonEN onsdag kveld på NRK 1 møttes Hilde Haugsgjerd og Arbeiderpartiets Karin Yrvin til debatt om hva jenter bør gjøre for å unngå voldtekt. Begge to stiller igjen til debatt i Rett på med Tron Soot-Ryen og da kan du delta!   

 

 

Karin Yrvin
Foto: NRK

 

Hva mener du?

Bør kvinner gå tidlig hjem, ikke gå alene om natten eller ta en drosje hjem? Eller skal kvinner også kunne bevege seg fritt? Er det kvinners eget ansvar å sørge for at de ikke blir voldtatt? Eller er dette å gi kvinner båndtvang? Nå vil vi høre din mening!

Ring Rett på, fredag fra klokka 12:30 på telefon

815 21 031

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen hver fredag i NRK P1 kl 13:05!

Kulturstrøm

 • Takket Aretha Franklin

  Madonna med hyllest til den avdøde souldronningen under MTV Video Music Awards.

  Madonna med hyllest til den avdøde souldronningen under MTV Video Music Awards
 • Kan ha blitt gift på ordentlig

  Regissøren Francis Ford Coppola støtter en teori om at skuespillerne Winona Ryder og Keanu Reeves faktisk kan ha blitt lovlig gift med hverandre, skriver The Guardian. En bryllupsscene fra filmen «Dracula» fra 1992, basert på Bram Stokers romanklassiker, kan nemlig vise seg å ha vært juridisk bindende. Skuespilleren Winona Ryder sa til CNN at de to kan ha blitt lovlig gift da de filmet bryllupsscenen i Greek Orthodox church i Los Angeles med en ekte prest.

  Winona Ryder and Keanu Reeves
  Foto: Jordan Strauss / AP
 • Company Ink er kåret til Ukas Urørt

  Med tydelige referanser tilbake til 80- tallets post-punk-bølge representerer Company Ink sin helt egne sjanger, «briapop», eller på norsk:« drittungepop». Tankene går til musikken som kom fra Storbritannia på 80-tallet, mener NRK Urørt.

  Laster Instagram-innhold