Hopp til innhold

Er vestens verdier truet?

Utgjør islam en trussel for vestens verdier eller er innvandringen et positivt bidrag til utviklingen i Norge og Europa? Ring Rett på og si hva du mener!

 

Hallgrim Berg i Redaksjon EN, NRK 1
Foto: NRK

Forrige uke lanserte tidligere stortingsrepresentant og høyrepolitiker Hallgrim Berg boka "Amerikabrevet: Europa i fare". Berg advarer i boka mot den store muslimske innvandringen til Europa. Han mener muslimske grupper vil overta Europa.

Er den muslimske innvandringen kun mennesker på jakt etter en bedre framtid for seg og sine eller er de en fare for demokrati og ytringsfrihet?

 

 

Tror du muslimske grupper vil overta Europa? Eller er innvandringen verdifull for samfunnet og gir oss nye impulser?

Er de vestlige verdiene truet?  

Nå vil vi høre din mening! Ring oss fra klokka 12:30, fredag på telefon

815 21 031

Med i debatten for å diskutere med lytterne møter vi forfatteren av boka, Hallgrim Berg og Lars Gule, tidligere generalsekretær i Human-Etisk forbund.

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen kl 13:05 hver fredag i NRK P1!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober