NRK Meny
Normal

Er du lei av å skifte dekk?

I så fall burde du ta en titt på denne nyheten fra Q-Tires. Disse dekkene har innebygde pigger, som aktiveres via en fjernkontroll.

Q-Tires
Foto: Q-tires

Det er ikke ofte man hører om fjernstyrte dekk. Det høres for så vidt ikke helt trygt ut, men denne løsningen fra Q-Tires er nok trygg.

Systemet går ut på at det er en slange med luft i kanten av dekket, og når den blåses opp kommer piggene ut av dekket. Når veiene er bare igjen kan man bare trykke på knappen, og piggene forsvinner tilbake i hulen sin.

Bedre enn helårsdekk

Q-Tires

Både piggdekk og pigfritt i ett og samme dekk.

Foto: Q-Tires

Opfinnelsen er amerikansk, og de har brukt 13 år på utviklingen. Enten har de gjort en fryktelig god jobb, eller så har de vært veldig ineffektive.

For øyeblikket er ikke dekket klart for distribusjon i Europa enda, men i følge produsenten skal det ikke ta veldig lang tid før vi får sett det her på berget også.

Problemet disse kan støte på er at gummiblandingen blir for hard på vinteren eller for myk på sommeren, noe som reduserer grepet betraktelig.

Det blir nok ikke like godt som et dedikert vinter- eller sommerdekk, men det er garantert bedre enn de helårsdekkene som finnes på markedet i dag.

Flere kulturnyheter