Er disse Norges styggeste?

Stort engasjement Norge rundt. Alle vil kåre Norges styggeste bygg. Se byggene folk gremmer seg over.

Norges styggeste bygg

Som NRK.no skrev i går kan du nå være med på å nominere og kåre Norges styggeste bygg.

Vi har siden i går morges opplevd en enorm pågang på våre nettsider, med flere hundre innsendte bidrag fra hele landet. Mange sendte MMS med kodeord "stygg" til 1987 og e-post til stygg@nrk.no, mens andre brukte kommentarfeltene.

DISKUTÉR HER: Vi skal kåre Norges styggeste bygg

Nominasjonsprosessen vil pågå i tre uker, fram til 26. mai, og vi er ute etter flere historier og flere bilder. Håpet er at vi sammen kan oppnå en økt bevissthet om hva som er god arkitektur gjennom å vise hva som også er dårlig arkitektur.

– Tynset sluppet ned fra fly

Kommentarfeltene har rent over med engasjement:

«… når estetikk og fagkompetanse ikke er hva som styrer byutvikling ender vi opp med politikeres og byråkraters amatørmessige, kompetanseløse synsing og kompromisser. De presenteres lekre 3D rendringer fra utbygger og går rett i fella», skriver kommentatoren «Pål».

Bli med i Facebook-gruppa «Norgest styggeste bygg» her.

«Tynset ser ut som det e slæpt ned fra eit fly», skriver en annen.

«Fylkeskommunen kan ikke ha vært våken da de ville være med å finansiere det styggeste bygget som er satt opp noen sinne. Det er iallfall noe som ikke stemmer hvis ikke Hamsunsenteret vinner denne konkurransen»

«Når Svømmehallen i Stavanger blir trukket fram som stygg, er kanskje stygt bra. Det kjedelige ordinære er jo så trist, så trist. Vi lever jo nesten hele gjengen mellom lafta tømmerkoier og Block Watne-hus i alle mulige sveitserstil-varianter i våre forsteder», skriver «Ted Qurrey».

Uenige om hva som er stygt

Akkurat som ventet er det stort spenn i hva folk synes er stygt. Først og fremst kommer 60- og 70-tallets betongklosser, mens andre peker på nyere signalbygg, hotellbygg og bygg som er på vei opp.

- Hvorfor bygges det stygt i Norge?

Vi ønsker oss enda flere kandidater, og vi vil ha din historie, fra ditt nabolag, med dine bilder. Tenk på bygg som irriterer deg, bygg som kanskje i seg selv ikke er stygge, men som er plassert i feil sammenheng eller som ikke fungerer slik det var planlagt.

Du kan kontakte oss i et vell av kanaler. Ta et MMS-bilde, merk det med "stygg" i emnefeltet og send til 1987 (kr. 1). Legg ved adresse og en kort beskrivelse.

Send oss et bilde og en historie på stygg@nrk.no. Du kan melde deg på vår gruppe på Facebook, og du kan bruke Twitter og Twitpic, med #stygg i meldingsteksten.

Kulturstrøm

 • Fant svært langhus ved Halden

  Ved Gjellestad i Halden har man funnet et langhus på nær 60 meter med georadar. Langhuset er blant de største i Norden.

  I tillegg har forskerne fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) funnet en rekke andre bygninger og graver. De mener funnene tyder på at stedet har vært et maktsentrum i jernalder og vikingtid, skriver de i en pressemelding.

  Funnene er gjort i nærheten av der man fant Gjellestadskipet i 2018 (NTB).

 • Rockefeller-eier tapte millioner

  Konsertarrangører og utesteder er blant dem som merker at pandemien langt fra er over. Statlig støtte må på bordet, krever en av de store aktørene.

  Hans A. Lier er styreleder i Auditorium AS, som driver Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene i Oslo. Han forteller NTB om et omsetningstap på 4,5 millioner kroner i løpet av helga, til tross for at arrangøren fikk gjennomført et par nedskalerte show.

  – Kulturbransjen har vært nede for telling mer enn noen annen bransje. Vi har vært stengt i rundt ti måneder siden pandemien startet. Og vi har fått lov innimellom til å ha arrangementer med 20, 50, 100 og 200 tilskuere, med støttemidler i bunnen. Det har vi ingenting av nå, absolutt ingenting. Og det gjør krisen mye verre, sier han.

  (NTB)