NRK Meny
Normal

Er dette originalen til Pharrells superhit?

En ukjent danser laget en video som er slående lik Pharrells «Happy» allerede tre år før superstjernen. – Da jeg så den, tenkte jeg: «Oh my godness», sier Marsen.

Pharrell Williams

Pharrell Williams har hatt stor suksess med «Happy», som var den første singelen fra hans nye album «Girl».

Foto: THOMAS SAMSON / Afp/ NTB Scanpix

Pharrell Williams (41) fikk stor oppmerksomhet for sitt musikkvideoprosjekt tidligere i år.

Artisten laget en 24-timers musikkvideo til monsterhiten der blant andre Kelly Osbourne, Miranda Cosgrove, Ana Ortiz, Jamie Foxx, Steve Carrell, Magic Johnson og Jimmy Kimmel stilte opp som gjester.

I musikkvideoen repeteres den fire minutter lange sangen gjennom hele den 24-timer lange videoen mens folk danser rundt i Los Angeles.

Laget lignende video i 2011

Tusenvis av fans har laget sine egne «Happy»-videoer. Da Pharrell var gjest hos Oprah for litt under to uker siden ble han rørt til tårer da han fikk se videoene.

Nå spekuleres det i om Pharrell har blitt i overkant inspirert av en ung danser ved navn Anne Marsen.

I 2011 laget hun en 71 minutter lang musikkvideo video kalt «Girl Walk // All Day», til lyden av Girl Talk-albumet «All Day».

Videoen fikk på langt nær like mye oppmerksomhet som Pharrels «Happy», men den ble en snakkis i indie-miljøer. Spin Magazine kåret den til årets mest innovative video.

Marsen: – Oh my goodness!

Marsen har nå laget en video der man kan se likhetene i de to videoene.

– Da jeg så den, tenkte jeg: «Oh my godness», sier Marsen til Spin Magazine.

Den unge danseren synes Pharrells idé er flott, men føler at hun selv og regissør Jacob Krupnick hadde fortjent litt av æren.

– Jacob og jeg synes det er flott at dans i lang-form får anerkjennelse, fordi vi gjerne vil lage flere prosjekter i denne formen. Samtidig føler jeg at vi ikke får den anerkjennelsen vi fortjener her.

En representant for Pharrell hevder at hverken artisten eller regissørteamet har sett «Girl Walk//All Day».

Kulturstrøm

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller
 • Tears For Fears med nytt album

  14 år etter forrige plate melder Tears For Fears at de holder på å ferdigstille et nytt album som skal slippes til høsten. Det skriver Consequence of Sound. New wave-veteranene Roland Orzabal og Curt Smith er kjent for 80-talls hiter som «Shout» og «Everybody Wants to Rule the World».

  Curt Smith og Roland Orzabal i Tears for Fears
  Foto: Silvia Izquierdo / AP/SCANPIX