Normal

Er bilen din kjipere enn dette?

En av bilene har kjørt over 400 000 kilometer, en annen klarer ikke å holde vindusrutene lukket i fart. Fortjener du Top Gear-billettene enda mer enn disse bileierne?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

ford, top gear-konkurranse

Fredrik Dahles Ford Fiesta har sett bedre dager.

Foto: Privat

I hvert «Top Gear»-program sendes en kjendis ut på banen i en «reasonably priced car», eller en «fornuftig priset» bil

NRK.no ba om bilder av lesernes kjipe biler, og det er tydelig at langt fra alle kjører rundt i en Volkswagen Golf eller Volvo V70, som var fjorårets mest solgte biler i Norge.

Mens vi stiller oss litt tvilende til om en Jaguar XJS LeMan V12 TWR fra 1979 kan regnes som en kjip bil fordi den ikke kan kjøres om vinteren, er det flere som sliter i den norske vinterkulden.

Les også: James May til NRK.no: – Derfor kommer vi alltid tilbake til Norge

Kaldt og kaldere

– Bilen min kan ikke kjøre i mer enn 50 km/t når det er minusgrader ute. Da fusker den, og det kommer iskald luft inn i kupeen, forteller Fredrik Dahle.

– Varmeapparatet gir deg både kald og kaldere luft, og duggen på innsiden av rutene fryser under kjøring, fortsetter han.

Trønderen kjører rundt i en Ford Fiesta fra 1976, der vinduene sklir ned av seg selv når bilen kjører.

Les også: BBC måtte beklage Top Gear-spøk

Må lades hver natt

toyota camry, top gear-konkurranse

Asgeir Paulsens Toyota Camry må lades hver natt.

Foto: Privat

Asgeir Paulsen har sendt inn bilde av sin Toyota Camry, som i løpet av sine 24 år i drift har gått nesten 400 000 kilometer. Bilen har også vært gjennom en dørtransplantasjon.

– Bilen må stå og lades hver eneste natt for å klare å starte neste morgen, forteller 19-åringen, som har skiftet både batteri og dynamo uten resultat.

Les også: Er «nye Stig» en kvinne?

For andre bileiere er det helt andre ting som gjør bilen «kjip»: Utseendet. Top Gear kåret i 1999 Fiat Multipla til den styggeste bilen det året, og den har flere ganger senere toppet forskjellige stygg bil-kåringer. Ola Roalkvam fra Skien kan fortelle at kjøretøyet fortsatt ikke blir sett på som noen vakker svane.

– Den er stygg, men svært praktisk. Og den gir meg masse ufrivillig oppmerksomhet, forteller bileieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fiat multipla, top gear konkurranse

Ola Roalkvam kjører rundt i en av verdens styggeste biler, og får visstnok mye uønsket oppmerksomhet. Plass til juletreet har den i det minste.

Foto: Privat

Vinn Top Gear-billetter

Fortsatt er vi interessert i å høre om NRK.no-lesernes kjipeste biler, og sender du inn et bilde samt en kort beskrivelse av bilen til gjett@nrk.no innen fredag 11. februar, kan du være en av de heldige utvalgte som får billett til Top Gear Live i Oslo Spektrum 24. mars.

NRK.no har én gullbillett og fire bronsebilletter til showet.

Les også: Top Gear kommer til Oslo

Kulturstrøm

 • – Det var virkelig på tide

  «Stille lys» er den første retrospektive utstillingen av bildene til Morten Krogvold. – Han er en bauta i norsk fotografi, sier NRKs kunstanmelder, som er spesielt fascinert av portrettene. Haugar Vestfold Kunstmuseum stiller også ut skildringer av kvinner i Afrika og Sør-Amerika og mange av landskapsfotografiene hans. Her kan du høre anmeldelsen til Mona Pahle Bjerke. Og her kan du høre et dypdykk i utstillingen i Kulturreportasjen på P2.

  Frosset kristus i regn av Morten Krogvold
  Foto: Morten Krogvold
 • Saksøkt for kjønnsdiskriminering

  Ein tidlegare tilsett hevdar at kvinner blir betalt mindre og at Spotify driv med systematisk kjønnsdiskriminering. Ho hevdar også at salssjefen i USA arrangerte fuktige gutteturar til Sundance Film-Festival, og ekskluderte kvinner som var betre kvalifisert, melder Variety. Spotify seier dei ikkje kjenner seg igjen i skuldingane.

  SPOTIFY-IPO/
  Foto: DADO RUVIC / Reuters