Hopp til innhold

Er «nye Stig» en kvinne?

Ifølge Jeremy Clarkson får den nye «tamme» testsjåføren til «Top Gear» medprogramleder Richard Hammond til å virke som en kjempe i forhold.

Ben Collins/The Stig

Ben Collins avslørte at han var The Stig, og Top Gear-gjengen måtte ut og lete etter en ny, tam racerfører. Nå skal det være en mindre person som under hjelmen.

Foto: Ap

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Top Gear» hadde premiere på sesong 16 på BBC2 søndag kveld, og kunne i den forbindelse vise frem sin nye erstatter for racerføreren Ben Collins, som avslørte The Stigs hemmelighet i fjor høst.

På grunn av nye Stigs kroppsfasong og beskjedne høyde, gikk ryktene fort på om testsjåføren denne gang er en kvinne. Programleder Jeremy Clarkson vil som vanlig ikke bekrefte spekulasjonene, skriver The Telegraph.

Se video av «den nye Stig»s første kjøretur her.

Les også: – «The Stig» er historie

– Alle sjåfører er små

– Folk spør meg alltid om hvem Stig er, men for aller første gang kan jeg faktisk si, helt ærlig, at jeg overhodet ikke har peiling, sier Clarkson i premiereprogrammet.

Også han har imidlertid lagt merke til den anonyme testsjåførens størrelse.

– Stig stilte seg opp ved siden av beina mine og fikk Richard Hammond til å fremstå som en kjempe i forhold. Alle gode racerførere i disse dager er små, mener programlederen.

Les også: James May skadet i Top Gear-stunt

Les også: - Top Gear er blitt en sitcom

Tysk stuntsjåfør?

Allerede er den tyske racersjåføren Sabine Schmitz nevnt som en mulig kvinne under den hvite hjelmen. 41-åringen har flere ganger tidligere deltatt i programmet, og fikk i 2005 prisen for «beste tysker» under Top Gear Awards.

Letingen etter en ny Stig startet allerede i oktober, da racerføreren Ben Collins varslet at han kom til å avsløre i sin selvbiografi at han var mannen som hadde skjult seg bak den hvite uniformen siden 2003. BBC forsøkte å stoppe bokutgivelsen uten hell, og måtte i stedet punge ut 700 000 kroner i saksomkostninger.

Les også: NRK.no møtte Top Gear-gutta i Birmingham

NRK3 kommer til å sende sesong 16 av «Top Gear» i mars.

I mars kommer også programledertrioen til å gjeste Oslo med «Top Gear Live» i Oslo Spektrum, som du kan vinne billetter til her på NRK.no når showet nærmer seg.

Video a245dba6-c2ae-4623-b229-41414489cfdc.jpg

Jeremy Clarkson og Richard Hammond forteller om liveshowet som kommer til Oslo.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.