NRK Meny
Normal

Eple Crumble

Kokke-Lise elsker høsten med alle dens modne frukter og grønnsaker. Denne gangen har hun brukt friske epler og laget en velsmakende epledessert i Frokost-TV.

Eple crumble
Foto: NRK

Du trenger:

 

800 g syrlige epler

100 g lysebrunt sukker eller

50 g hvitt sukker og 50 g brunt sukker

1 ts kanel

revet skall og saften av 1 appelsin

50 g rosiner

1 ss hvetemel

25 g smør, i små terninger

 

 

Crumble:

100 g hasselnøtter, gjerne ristede

100 g hvetemel

100 g sukker eller demerarasukker

80 g smør, romtemperert

 

Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter. Bland sammen eplebåter, rosiner, sukker, kanel, appelsinskall og mel. Ha det over i en paiform eller ildfast form som rommer 1,2 - 1,5 liter. Hell over appelsinsaften og fordel smørterningene. Hakk nøttene til crumblen og bland sammen resten av ingrediensene til en smuldrete deig. Fordel deigen jevnt over eplene og stek det hele ved 180 grader i 45-50 minutter. Smuldrelokket skal være gyllent og sprøtt, og eplene møre. Server med pisket krem, vaniljsaus eller is.

 

Tips:

Kanel kan erstattes med en blanding av malt nellik, malt ingefær og kanel.

Mandler kan brukes istedenfor hasselnøtter.