NRK Meny
Normal

Eple Crumble

Kokke-Lise elsker høsten med alle dens modne frukter og grønnsaker. Denne gangen har hun brukt friske epler og laget en velsmakende epledessert i Frokost-TV.

Eple crumble
Foto: NRK

Du trenger:

 

800 g syrlige epler

100 g lysebrunt sukker eller

50 g hvitt sukker og 50 g brunt sukker

1 ts kanel

revet skall og saften av 1 appelsin

50 g rosiner

1 ss hvetemel

25 g smør, i små terninger

 

 

Crumble:

100 g hasselnøtter, gjerne ristede

100 g hvetemel

100 g sukker eller demerarasukker

80 g smør, romtemperert

 

Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter. Bland sammen eplebåter, rosiner, sukker, kanel, appelsinskall og mel. Ha det over i en paiform eller ildfast form som rommer 1,2 - 1,5 liter. Hell over appelsinsaften og fordel smørterningene. Hakk nøttene til crumblen og bland sammen resten av ingrediensene til en smuldrete deig. Fordel deigen jevnt over eplene og stek det hele ved 180 grader i 45-50 minutter. Smuldrelokket skal være gyllent og sprøtt, og eplene møre. Server med pisket krem, vaniljsaus eller is.

 

Tips:

Kanel kan erstattes med en blanding av malt nellik, malt ingefær og kanel.

Mandler kan brukes istedenfor hasselnøtter.

Kulturstrøm

  • Politiet undersøker Avicii-dødsfall

    Politiet i Oman undersøker dødsfallet til den svenske DJ-en, musikeren og produsenten Tim Bergling, kjent som Avicii. – Vi har ikke mer informasjon om dødsfallet ennå, men jobber videre med det. Det er en prioritert sak, sier politiet til Expressen.

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold