NRK Meny
Normal

Episode 5: Tor og Tormod får hjemmehjelp

Margido har skaffet Tor og Tormod hjemmehjelp. Marit Bonseth kommer nå til Neshov og Tor og Tormod er ikke komfortable med å ha en fremmed i huset.

Tor og Tormod får hjemmehjelp
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Marit Bonseth viser seg å være et arbeidsjern som fort setter seg i respekt.

Selma drar til Margido for å få en forklaring på hvorfor han ikke vil snakke med henne. Men Margido har funnet tilbake til gudstroen og har satt sine syndige behov til side.

Torunn er stormforelsket i Christer men oppdager at han ikke er helt den hun tror han er.

Krumme blir utsatt for en bilulykke og det får han til å tenke over livet. Han konfronterer Erlend med at han nå vil ha barn. Erlend tror at det skyldes at Krumme ikke lenger er tilfreds i samlivet og blir usikker på forholdet.

Tor finner rotter i grisefjøset og drikker stadig mer alkohol. Han kutter seg alvorlig i benet med øks og må på sykehus. Når han kommer hjem igjen har de andre ordnet med avløser på gården og Tor får seng i tv stuen. Situasjonen er tung for Tor selv om han etter hvert får et godt øye til Marit Bonseth.

På grunn av situasjonen med Christer og farens problemer, bestemmer Torunn seg for å dra oppover til Neshov igjen.

 

 

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.