NRK Meny
Normal

Episode 5: Tor og Tormod får hjemmehjelp

Margido har skaffet Tor og Tormod hjemmehjelp. Marit Bonseth kommer nå til Neshov og Tor og Tormod er ikke komfortable med å ha en fremmed i huset.

Tor og Tormod får hjemmehjelp
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Marit Bonseth viser seg å være et arbeidsjern som fort setter seg i respekt.

Selma drar til Margido for å få en forklaring på hvorfor han ikke vil snakke med henne. Men Margido har funnet tilbake til gudstroen og har satt sine syndige behov til side.

Torunn er stormforelsket i Christer men oppdager at han ikke er helt den hun tror han er.

Krumme blir utsatt for en bilulykke og det får han til å tenke over livet. Han konfronterer Erlend med at han nå vil ha barn. Erlend tror at det skyldes at Krumme ikke lenger er tilfreds i samlivet og blir usikker på forholdet.

Tor finner rotter i grisefjøset og drikker stadig mer alkohol. Han kutter seg alvorlig i benet med øks og må på sykehus. Når han kommer hjem igjen har de andre ordnet med avløser på gården og Tor får seng i tv stuen. Situasjonen er tung for Tor selv om han etter hvert får et godt øye til Marit Bonseth.

På grunn av situasjonen med Christer og farens problemer, bestemmer Torunn seg for å dra oppover til Neshov igjen.

 

 

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.