Hopp til innhold

Episode 4

Høysommeren er på sitt vakreste på Ylvingen. Men til tross for at Marit og Terje har en god tone og lever i fordragelighet, er det i ferd med å utvikle seg en gryende kamp om sønnen mellom dem.

Terje og Robin
Foto: Liv Ask / NRK

Det topper seg når Terje forteller at han skal på en treukers turné med bandet sitt i USA. Han vil gjerne at Robin skal være med. Marit nekter, men får råd av Roland om å la ham reise. Han mener far og sønn må få være sammen og at det vil bli en fantastisk opplevelse for Robin.

Iris får trøbbel

Marit får mer og hanskes med når Karoline, etter et besøk på fastlandet, rapporterer at Iris bor i sammen med Gaute, og ikke i leiligheten i andre etasje. Marit blir rasende og oppsøker Iris, der hun helt riktig finner hybelen tom og Iris og Gaute sammen.

De to forklarer at det bare er en midlertidig løsning og at ingenting har skjedd mellom dem, men Marit vil ikke høre.

En hyggelig middag

Thomas og Stina har funnet seg raskt til rette på Ylvingen. Men Karoline legger ikke skjul på at hun ikke er videre begeistret for dem, og deres utpregete positive væremåte.

Malin, Stina og Thomas

Stina og Thomas har tatt med datteren Malin til Ylvingen for å prioritere å være sammen som familie.

Foto: Liv Ask / NRK

Men Stina overrasker når hun ber Karoline på middag, og Karoline føler hun må takke ja.

Det blir en hyggelig kveld for alle, og ikke minst Thomas lar seg sjarmere av Karoline.

Roy tar et valg

Roy er ikke i samme sinnsstemning. Han er fremdeles rasende på Rakel etter bokavsløringene og gjør det slutt.

Halle, Brynjar og Leif trøster så godt de kan, og de fire karene arrangerer et spontant gravøl. Brynjar innvier de andre i whiskyplanene sine og viser fram det provisoriske destilleriet.

Leif, Roy, Halle og Brynjar

Leif, Roy, Halle og Brynjar tar seg en fest i den nye whiskylåven.

Foto: Liv Ask / NRK

Det er noen slitne karer som våkner neste morgen. For Halle er det verst, han og Klara venter besøk fra barnevernet, fordi de har sendt inn søknad om å adoptere. Først skal hjemmet, og omsorgsevnen deres, kartlegges.

Det blir en hard dag også for Roy. Ikke før utpå kvelden lysner det. Da skjer det imidlertid noe han aldri kommer til å glemme.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.