Episode 3

Rakel debuterer som forfatter. Boka har fått tittelen ”Ingen er en øde øy” og handler om Rakels klienter og deres liv. Men Roy får merke at han ikke er så lett å anonymisere. Plutselig fniser alle når de ser ham...

Roy får sjokk når han leser Rakels bok
Foto: Liv Ask / NRK

Men Roy har ikke lest «Ingen er en øde øy» og skjønner ikke helt den store interessen. Ikke før en nysgjerrig lokalavisjournalist kommer med intime detaljer fra hans forhold til Rakel, skjønner han at han må sjekke hva som står i boka. Rystet skjønner han at han er godt plassert i gapestokken. Han blir rasende, og konfronterer Rakel.

Terje finner seg til rette

Uvitende om dramatikken koser Terje seg på Ylvingen. Han setter stor pris på å være sammen med Robin, har god kjemi med Roland og når Marit trenger rommet hans på pensjonatet, flytter han inn i andre etasje i Rolands hus.

Roland og Terje finner tonen

Roland og Terje nyter en øl i husveggen, og deler sitt syn på Marit.

Foto: Liv Ask / NRK

Robin stråler og har ikke vært så glad på lenge. Det er fisketurer, bading og spilling. Endelig kan han slippe tankene på Kim.

Nye lærere kommer

På skolen er det klart for store forandringer. Britt skal begynne på fastlandet, og nye lærere kommer. Det er Thomas og Stina, et ungt svensk par, som kommer med den lille datteren Malin.

Thomas og Stina vil bruke naturen som klasserom

Thomas og Stina lever alternativt og er opptatt av naturen.

Foto: Liv Ask / NRK

De skal jobbe sammen, og har store planer. Nesten all undervisningen skal foregå ute og de skal bruke naturen som klasserom. Elevene er avventende, men blir fort begeistret for dette nye.

Iris og Gaute

Iris får ikke med seg noe av dette, hun øver til spelet på fastlandet, der hun skal spille mot selveste Bjørn Skagestad. Hun trives på hybelen sin, og har fått øynene opp for Gaute, som både er kjekk og hyggelig.

Iris debuterer som danser og skuespiller

Iris er nervøs før premieren på spelet, men gleder seg til å stå på scenen og danse igjen.

Foto: Liv Ask / NRK

Når Iris får en vannskade på hybelen sin tilbyr han henne å flytte ned til henne og ligge på sofaen i stua. Iris er ikke vanskelig å be.

Når den store premieren går av stabelen sitter Marit, Robin og Terje på første rad, mens Gaute også er å finne blant publikum.

Kulturstrøm

  • Avis og radiokanal inngår samarbeid

    Avisa Vårt Oslo og Radio Riks Oslo har blitt einige om å samarbeide for å styrke Oslo-dekninga og ta opp konkurransen om abonnentar og annonsørar, melder dei sjølve. Fyrste samarbeidssending på radio skjedde allereie på morgonkvisten søndag.