EODM: – Det verste jeg har sett i hele mitt liv

– Vi vil være det første bandet som spiller når Bataclan åpner igjen, sier vokalist Jesse Hughes i et åpenhjertig og sterkt intervju.

I et intervju med nettstedet Vice snakker Eagles of Death Metal om angrepet mot konsertstedet Bataclan fredag 13. november. Det var de som sto på scenen da 89 mennesker ble drept av terrorister.

Nettstedet har tidligere sluppet deler av intervjuet, og bandet har kommet med en offisiell uttalelse. I kveld publiserer Vice et halvtimes langt intervju med Eagles of Death Metal, der de blant annet snakker om:

 • Sekundene etter de første skuddene
 • Kontakten med Josh Homme
 • Letingen etter kjæresten
 • Veien tilbake
 • At de vil spille på Bataclan igjen

– Først trodde jeg det var noe galt med PA-en, men det skjønte jeg fort at det ikke var, sier et av bandmedlemmene.

Bandet Eagles of Death Metal snakker ut etter angrepet

VIDEO: Bandet snakker ut etter angrepet.

Sekundene etter de første skuddene

Bandet forteller at det var fullstendig kaos bak scenen i sekundene etter at de første skuddene smalt.

Frontmann Jesse Hughes forteller om en frenetisk jakt på kjæresten Tuesday.

– Jeg løp opp til garderoben og smalt opp døra, men hun var ikke der. Da jeg åpnet opp døra til gangen, så jeg en av terroristene. Han snudde seg og så meg, grep etter geværet han hadde på ryggen, men løpet traff dørkarmen, sier Hughes, som derfor rakk å komme seg unna.

Musikeren forteller at folk bak scenen slet med å finne ut hvor de skulle gå. Flere var på vei mot skytteren som skulle til å skyte mot Hughes.

– Ingen visste hva de skulle gjøre!, sier Hughes.

Trommeslager Julian Dorio, som har tatt til orde for å holde en ny Paris-konsert, forteller historien fra bak trommene.

– Det var én ting som virkelig sjokkerte meg. Vi er et høylytt rockeband. Lyden av bandet, gjennom høyttalerne, er ikke lett å trumfe. De første skuddene var så kraftige at jeg umiddelbart skjønte at noe var galt.

– Da den andre runden med skudd begynte, så jeg to menn gjennom noe av trommeutstyret mitt. Det er det verste jeg har sett i hele mitt liv. De to som skyter uten avbrudd inn i publikum.

Hughes forteller at han har dårlig samvittighet for hva han gjorde rett etter de første skuddene.

– Jeg hadde så dårlig samvittighet fordi jeg hadde forlatt Matt på scenen og kanskje Dave også, og jeg ville ikke at noe skulle skje med dem, sier han og bryter ut i gråt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FRANCE-ATTACKS

KONSERTPLAKAT: Eagles of Death Metal spilte på Bataclan fredag 13. november.

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

«Jeg har blod over hele meg»

Frontmannen forteller at Josh Homme var den første han ringte da han fikk tak i en telefon. Homme er grunnlegger av bandet og kjent fra band som Queens of the Stone Age og Kyuss.

– Jeg var i studioet da jeg fikk en tekstmelding. Jeg skjønte ingenting. «Alle ble skutt. De tok gisler. Jeg har blod over hele meg», sto det i meldingen.

Nick Alexander, som solgte bandeffekter under konserten, ble drept i angrepet. Hughes forteller at han beskyttet kameraten sin.

– Nick var stille og ropte ikke på hjelp før han blødde i hjel, for han ville ikke at noen andre skulle bli skutt.

Vokalisten forteller også at bandets garderobe tragisk nok ble brukt som tilfluktsrom for noen av tilskuerne.

– Det var så kaotisk, men mange mennesker gjemte seg i garderoben vår. Drapsmennene kom seg inn og drepte alle dem, bortsett fra en liten gutt som gjemte seg under skinnjakken min. Folk spilte døde og var så redde. En stor grunn til at mange ble drept, var at det var så mange som ikke ville forlate vennene sine.

Eagles of Death Metal på Bataclan

VIL TILBAKE: Eagles of Death Metal vil være det første bandet som spiller når Bataclan åpner igjen, sier bandmedlemmene.

Foto: Marion Ruszniewski / Afp

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Vi vil spille på Bataclan igjen

Den gråtkvalte vokalisten kommer med følgende beskjed til fansen:

– Jeg vil bare si til alle som elsker rock n' roll: Jeg er kanskje redd, og jeg har gjennomgått noe skikkelig dritt, men jeg puster. Jeg har muligheten til å snakke med sønnen min i kveld. Jeg er velsignet med et hus og gode venner – jeg føler jeg har hatt et velsignet liv, og jeg kommer ikke til å gå rundt og tenke at livet suger. Bestemoren og moren min lærte meg å aldri bry meg om hva en drittsekk mener. Jeg vil bruke livet mitt på å smile med vennene mine og underholde dem.

Han sier også at de melder seg frivillig til å spille på Bataclan når det åpner igjen.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Paris og spille der. Jeg vil at vi skal være det første bandet som spiller på Bataclan når det åpner igjen. Jeg var der da lyden stilnet. Vennene våre kom dit for å høre på rock 'n' roll, men døde. Jeg vil dra tilbake dit og leve.

Kulturstrøm

 • Stjernespekket Hitchcock-hommage

  Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

  Amy Adams i filmen "The woman in the window"
  Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix