NRK Meny
Normal

EODM-fans med rørende video til bandet

Fans av bandet som spilte på Bataclan under Paris-terroren viser sin kjærlighet for dem, i en video som er spilt inn over hele verden.

Terrorangrepene i Paris

TILBAKE: Bandet Eagles of Death Metal var nylig tilbake i Paris, der de besøkte scenen Bataclan for første gang siden angrepet.

Foto: CHARLES PLATIAU / NTB Tema

– Hei folkens. Hei Jesse, Eden, Dave, Matt, Julian, Tuesday, Joshua, og resten av gjengen. Vi gir dere denne beskjeden av ektefølt kjærlighet og sympati, fra bunnen av våre hjerter, rundt hele verden.

Slik lyder starten på et Youtube-brev fans fra Brasil, England, Canada, Irland, Nederland, Skottland, USA, Polen, Portugal, Finland og Frankrike har laget til Eagles of Death metal.

Fangruppen består av over 4000 medlemmer av et kjent Facebook-forum som kaller seg «Queens of The Stone Age-familien».

Queens of The Stone Age er nært knyttet til Eagles of Death Metal, blant annet gjennom fellesmedlemmet Joshua Homme, som også var med å starte sistnevnte band.

Fansen har gått sammen og laget en video der de vil vise at de støtter Eagles of Death Metal gjennom den vanskelige tiden.

Bandet ble kjent rundt hele verden da de tragisk nok kom i begivenhetens sentrum under Paris-terroren. 89 mennesker mistet livet da Bataclan ble angrepet, men mirakuløst nok overlevde alle bandmedlemmene.

– Vi vil at dere skal vite at dere ikke er alene. Vi er så takknemlige for alt dere gjør. Vi er glade dere er ok, og vi er virkelig lei oss for de dere har mistet. Men viktigst: vi elsker dere også, heter det i videoen.

Bandet var nylig tilbake i Paris, der de ble invitert til å stå på scenen sammen med U2. Se videoen under.

EODM spilte igjen i Paris - tre uker etter terrorangrepet.