NRK Meny
Normal

Enkel plommechutney

Lyst på en nydelig og enkel pommechutney?  Gjør som kokke-Lise, oppskriften finner du her!

Plommechutney
Foto: NRK

Dette trenger du:

 2 kg plommer

5 dl lyst brunt sukker evt. vanlig sukker

3 dl rødvinseddik

4 stk syltede ingefær

1 kanelstang

2 stjerneanis

Fremgangsmåte:

 Del plommene i to og fjern steinen. Skjær ingefæren i små biter og ha alt i en kasserolle. Kok opp under omrøring og la det koke over svak/middels varmetil væsken har kokt inn til sirupskonsistens.

Fyll chutneyen på varme rene glass. Legg på lokk og oppbevar chutneyen kjølig. Passer godt til kjøtt og ost.

Varme plommer med sitron, rosmarin og smuldredeig

4-6 porsj.

15 plommer

100 g sukker

2 ss smør

2 ss honning

revet skall og saft av 1 sitron

litt frisk rosmarin, ca. 4 små kvister

Smuldredeig:

100 g hakkede hasselnøtter

60 g smør, romtemperert

60 g mel

60 g perlesukker

1 stor eggeplomme

Del plommene i to og fjern steinen. Smellt smøret i en stor stekepanne og tilsett sukker, honning, sitronskall, sitronsaft og rosmarin. Kok alt sammen til sirupskonsistens. Legg i plommene og la dem surre i sirupen til de blir myke.

Hell alt oover i en ildfast form el.l. Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og fordel den over plommene. Stek det hele ved 220 grader til smuldredeigen har blitt pent gyllen.

Server med vaniljeis.