NRK Meny
Normal

Enkel og imponerende 3-retter

Lise Finckenhagen stiller opp i Christopher Sjuves sykefravær. Hun frister med entrecote med rødvinssmør og stekte kantareller. Pluss forrett og dessert, selvfølgelig!

Lise Finckenhagen
Foto: NRK

Lise Finchenhagen er en annerkjent og dyktig kokk som blant annet har jobbet mange år på Bagatelle på fasjonable Frogner. Mange vil nok også kjenne henne igjen fra Frokost-TV. I dag vil hun dele sine kokke kunskaper med oss i sommeråpent, gå ikke glipp av denne enkle og imponerende 3-retteren!

Til fire personer trenger du:

Salat med fersken, mozzarella og spekeskinke

2 fersken evt. nektariner

12 store tynne skiver god spekeskinke

2 runde fersk mozzarella

litt rucculasalat

olivenolje

4 ts god og tykk balsamicoeddik

kvernet pepper

Skjær ferskenene i båter og riv osten i biter. Dander det hele lekkert på tallerkener og drypp over olivenolje og balsamico. Kvern over litt sort pepper og salaten er klar.

Entrecote med rødvinssmør og stekte kantareller

4 skiver entrecote eller annet biffkjøtt

400 g rensede ferske kantareller og/eller annen fersk skogsopp

1 ss finhakket sjalottløk

1 ss hakket persille

smør og olje til steking

Rødvinssmør:

200 g smør, romtemperert

3 dl rødvin

2 store sjalottløk, finhakket

1 ts hakket frisk timian eller 1/2 ts tørket

salt og kvernet pepper

Begynn med smøret. Kok rødvin og sjalottlø i en kasserolle til det er et par spiseskjeer væske igjen. Avkjøl blandingen og rør det inn i smøret sammen med timian. Smak smøret til med salt og pepper. Server det straks eller rull smøret til en tykk pølse i bakepapir og sett det kaldt. Rødvinssmøret kan lages god tid i forveien og skjæres i skiver før servering. Krydre biffene godt med salt og pepper og stek dem i en varm stekepanne i en blandingen av smør og olje. Stek kantarellene, tilsett sjalottløk, salt og pepper . Dryss over persille rett før servering.

Sprudlene bringebær

4 store kuler bringebær sorbet

1 kurv friske bringebær

1 flaske sprudlende vin, f.eks. Muscato d`asti

Fordel sorbeten i avkjølte høye glass, dryss over bærene og avslutt med vinen. Pynt med et mynteblad og server straks. Resten av vinen nytes til..........nam!