Hopp til innhold

Engledessert og rødvinsgelé

To klassiske juledesserter - signert Bodil Nordjore:

Engledessert
Foto: Mona Gundersen/Cappelen Damm

Engledessert

500 g frosne jordbær
5–6 ss sukker
2 bananer
2 dl fløyte
ev. litt frisk pressa sitron

Dersom du har frosne jordbær, lar du dem ligge i 10–15 minutter på kjøkkenbenken og «slå» seg. Ta dem i kjøkkenmaskinen og kjør dem til de begynner å mose seg. Ha i fløyten og bananene i biter, og så litt sukker etter smak. Litt frisk pressa sitron er veldig godt sammen med fløyte og bananer.

La maskinen gå til alt er godt most og blanda. Dette blir en herlig, nydelig, frisk, enkel og smakfull dessert.

Rødvinsgelé

1 fl rødvin
120 g sukker
1,5 dl solbær- eller kirsebærsaft
1 sitron (bare safta)
2 ss konjakk
12 plater gelatin

Legg gelatinen i kaldt vatn. Ha de andre ingrediensene i en kjele og varm det til 60 ºC. Ta den oppbløtte gelatinen og løys opp litt og litt i den varme vin/saft-væska. Slå blandinga over i en fin glassbolle og la den stivne.


Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)