NRK Meny
Normal

Engledessert og rødvinsgelé

To klassiske juledesserter - signert Bodil Nordjore:

Engledessert
Foto: Mona Gundersen/Cappelen Damm

Engledessert

500 g frosne jordbær
5–6 ss sukker
2 bananer
2 dl fløyte
ev. litt frisk pressa sitron

Dersom du har frosne jordbær, lar du dem ligge i 10–15 minutter på kjøkkenbenken og «slå» seg. Ta dem i kjøkkenmaskinen og kjør dem til de begynner å mose seg. Ha i fløyten og bananene i biter, og så litt sukker etter smak. Litt frisk pressa sitron er veldig godt sammen med fløyte og bananer.

La maskinen gå til alt er godt most og blanda. Dette blir en herlig, nydelig, frisk, enkel og smakfull dessert.

Rødvinsgelé

1 fl rødvin
120 g sukker
1,5 dl solbær- eller kirsebærsaft
1 sitron (bare safta)
2 ss konjakk
12 plater gelatin

Legg gelatinen i kaldt vatn. Ha de andre ingrediensene i en kjele og varm det til 60 ºC. Ta den oppbløtte gelatinen og løys opp litt og litt i den varme vin/saft-væska. Slå blandinga over i en fin glassbolle og la den stivne.