NRK Meny
Normal

En trailer full av kriser

Verden er full av nød og kriser. Faktisk er det så mange at folk flest ikke klarer å holde oversikten. Siden i sommer har Leger Uten Grenser reist landet rundt for å fortelle oss om krisene som ikke når opp i avisoverskriftene.

Leger uten grenser
Foto: NRK / NRK

Flere tusen nordmenn har siden i sommer besøkt den mobile utstillingen ”Kriser uten overskrifter”. Her viser Leger Uten Grenser hvordan de jobber ute i felten.

Ved inngangen får du utdelt hodetelefoner hvor du kan velge om du vil se utstillingen som ”lege”, ”sykepleier” eller ”logistikk-arbeider”. Dette er med på å gjøre utstillingen mer virkelighetsnær for publikum, fordi du selv får føle på kroppen hvordan det er å jobbe i et kriseområde.  

Olav og Leger uten grenser
Foto: NRK

Utstillingen ruller langs norske veier helt frem til 22. oktober – dagen da TV-aksjonen 2006 samler inn penger til Leger Uten Grensers arbeid verden rundt.

I dag har foreningen folk ute på 400 prosjekter, i mer enn 70 land.

 

Vil du vite mer - sjekk www.legerutengrenser.no

Se Olav i Leger Uten Grenser-bussen her

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.