Hopp til innhold

Epler og minneord til Steve Jobs

NEW YORK/NRK.NO: Sørgende strømmer til Apples butikker over hele verden for å hedre Steve Jobs med Macintoshprodukter, brev, blomster og epler.

Clarence Labor jr.

Clarence Labour jr.

Foto: Anders Tvegård / NRK
Steve Jobs. Tribute.

En Macintoshbukett.

Foto: Anders Tvegård / NRK

– Jeg har tatt med meg min første Mac, og legger den her som en hedring av Steve Jobs, sier Clarence Labor jr.

Epler og minneord

Og han er ikke den eneste. Allerede før åpningstid hadde folk lagt ned blomster, epler og minneord, flere gamle Macintosher og andre Appleprodukter foran døra til Apple Store utenfor Georgetown i Washington.

Jobs var den mest populære og visjonære bedriftslederen i USA, og folk tar dødsbudskapet med sorg, selv om de visste at han hadde kjempet mot kreften i åtte år.

Dødsbudskap via Apple

I dag hedrer USA og resten av verden en visjonær leder som har klart å endre måten vi ser verden på, og hvordan vi kommuniserer med hverandre.

Han var ingen oppfinner, men hadde en tanke om hvilke produkter folk ville ha før de visste det selv. Så satte han ekspertene sine på oppgaven med å utforme det.

President Barack Obama skrev i en pressemelding i går det alle tenkte, at Steves største ære må være at alle fikk vite om hans død gjennom et apparat han var med på å oppfinne.

– Alle Applebutikker i hele Norge og i Danmark har satt opp blomster og et bilde av Steve Jobs på disken, som en hedring av ham, sier Simon, som jobber Eplehuset på Steen og Strøm i Oslo.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.