En moderne pilegrim

Farger, lukt og lyd gjorde inntrykk. Ikke minst menneskene jeg traff under veis, sier Randi Bostad fra Trondheim som har gått til fots som pilegrim i Spania.

Randi Bostad
Foto: Ingri Garberg / NRK

Søvn, mat og det å gå var alt jeg hadde behov for. Og det at livet ble så enkelt og at behovene var så små var noe som overrasket!

Det forteller 65 år gamle Randi Bostad som har brukt våren til å gå til fots langs den gamle pilegrimsveien til Santiago de Compostela i Spania. Hun, mannen hennes og en kamerat startet den 60 mil lange gåturen i Pamplona og var fremme ved målet etter 26 dager.

Farger, lukt og lyd gjorde inntrykk, og ikke minst: menneskene hun traff under veis. Noen gikk turen av religiøse årsaker, andre, som Randi og mannen ønsket en anderledes start på pensjonisttilværelsen.

Møt Randi Bostad fra Trondheim og hør om hennes opplevelser langs den gamle pilegrimsveien i Sølvsuper søndag 25. mai kl. 07:03. Programleder er Ingri Garberg.

Kulturstrøm

  • eBay saksøker Amazon

    Nettbutikkgiganten eBay mener konkurrenten Amazon har brukt deres meldingssystem for å stjele selgere og saksøker derfor nettbutikkgiganten for å bryte eBays brukeravtale. Amazon ønsker ikke å kommentere søksmålet overfor nyhetsbyrået AP.

  • Omformer havplast

    Inge Kvivik samler opp plast som flyter inn i fjæra og bruker det til sitt nye designprosjekt.

    Han har alltid elsket havet, men er fortvilet over stadig økende plastforurensning. Inge Kvivik i Høvåg i Lillesand, rydder skjærgården i eget nærområde, og har funnet en kreativ måte å bruke plasten på.