Hopp til innhold

En lettbent advokatkomedie

Jeg savner litt kreativ galskap, skriver Sigurd Vik om superhelt-serien «She-Hulk: Attorney at Law».

Kulturstrøm

 • - Krafttak for samisk språk og kultur

  Sametinget har forventninger om at regjeringen øker bevilgningene til Sametinget når statsbudsjettet for neste år legges frem. - Vi forventer at regjeringen holder det de har lovet i Hurdalsplattformen om et krafttak for samisk språk og et samisk kulturløft, og at de øker bevilgningene til Sametinget og setter oss i stand til å gjennomføre oppdraget vårt med å forvalte samisk språk og kultur. Det sier sametingsråd Runar Myrnes Balto til NRK. Sametinget har vedtatt et budsjettbehov for 2023 på 848,7 millioner kroner, i år har Sametinget fått 578 millioner kroner over statsbudsjettet.

  Runar Myrnes Balto
  Foto: Nils John Porsanger / NRK
 • Stor ære til Andsnes

  Leif Ove Andsnes har vunnet prisen Special Achievement Award under det prestisjetunge musikkmagasinet Gramophones klassiske musikkpriser for 2022.

  Prisen vinner han for sin utgivelse Mozart Momentum med Mahler Kammerorkester.

  Oslofilharmonien var nominert i kategorien årets orkester, men der var det Budapest Festival Orchestra som vant. Fiolinisten Johan Dalene, som er svensk med norsk tilknytning, ble kåret til årets unge artist.

  Festivalsjef og pianist Leif Ove Andsnes. Pressefoto fra Rosendal Chamber Music Festival 2022
  Foto: LIV OEVLAND / LIV OEVLAND
 • Mann arrestert etter 50 Cent-konsert i Åsane

  Ein mann i 20-åra vart onsdag kveld arrestert av politiet etter ein konsert med 50 Cent i Vestlandshallen i Åsane. Ifølgje politiet oppstod det kaos då publikum skulle heim frå konserten grunna mangel på bussar. Politiet måtte rykkja ut, og det var då mannen skal ha komme me truslar mot politiet, opplyser operasjonsleiar Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt.