NRK Meny
Normal

En liten ballade om det siste avisbud

Du skal se for deg et avisbud. La oss kalle ham Andersen, de som kjenner ham pleier å gjøre det. Han er det siste, ultimate avisbud. Hør Espen Thoresens radiomusikal til hans ære.

Illustrasjonsfoto
Foto: Scanpix / SCANPIX

Last ned podkast: En liten ballade om det siste avisbud
Andersen med tralla er en av gatas apostler. Tillat deg å se ham som det siste ledd i en evig lang rekke av avisbud. Han er det ultimate avisbud. Han er stokken alle avisbud har blitt skåret ut av. Alle avisbuds minste felles multiplum.

Han er den første mann med siste nytt. Smak på den setningen: første mann med siste nytt.

– Kjøp aviser! Siste nytt på papir! Internett er et moteblaff!

Andersen med tralla har ingen tralle mer. Han har bare en slapp veske i blå plast som dasker ham på låret, mens han leser adresselista som stadig blir kortere. Andersen løper nedover gata mens han tenker urolig:

– En gang het de største bokstavene krigstyper. De lå klare i settekassa, ene og alene for å brukes hvis krigen kom. Men nå for tiden kan de brukes til å fortelle at Rune Larsen skal synge duett med Hanne Krogh. Det har gått inflasjon i krigstyper, tenker Andersen.

– Dårlige nyheter selger ikke. Den dagen krigen kommer vil den dukke opp i en notis på side fire.

Stadig færre abonnementer, men en dag vil det vise seg at internett bare var et moteblaff, og Andersens revansj skal komme.

Hør Espen Thoresens radiomusikal "En liten ballade til det siste avisbud" på NRK P2, nyttårsaften kl.10.03 og søndag kl.21.03.

Musikken er laget av Espen Thoresen og Bård Vold Ingebritsen, og den ble fremført i samarbeid med Heidi Torsvik, Mannskoret, Hans Petter Gundersen, Jan Petter Myklestad og Kjartan Kristiansen.

Teknisk regi Kåre Johan Lund. Konsulent Kari Hesthamar.

Kulturstrøm

  • Clinton toppar boklista i USA

    Tidlegare president Bill Clinton toppar den amerikanske boklista med thrillaren «Presidenten er savnet», melder Bok365. Clinton har skrive fiksjonsboka saman med den kjente forfattaren James Patterson. Førebels er boka seld i ein halv million eksemplar. Ho kjem snart på norsk ved Gyldendal forlag.

    Bill Clinton
    Foto: Bebeto Matthews / AP