NRK Meny
Normal

– Lovende start for Hjem

Kun slått av Nytt på Nytt, Farmen og Skavlan, fikk NRKs nye Drama-serie Hjem en lovende start; én av tre så første episode fra Vestfossen.

Dramaserien Hjem

Trine (Kaia Varjord), Annika (Jannike Kruse) og Oda (Heidi Ruud Ellingsen) får livene snudd på hodet når de får vite at de er halvsøstre.

Foto: Gallo Images/Danita Delimont / Getty Images

– En lovende start, da serien bare ble slått av tre andre programmer, sier analysesjef Kristian Tolonen etter å sett på seertallene for Hjem, NRKs nye dramasatsing.

Serien fra Vestfossen ble med sine 702 000 seere og en markedsandel på 34 prosent bare slått av solide seersamlere som Nytt på Nytt, Farmen og Skavlan forrige uke (se topp 10 i faktaboksen til høyre).

– Blant de mest sette dramaseriene

NRKs dramaserier blir lett målt opp mot suksesser som Himmelblå og Lilyhammer.

– Det er høyt sammenligna med andre dramasatsinger. Men å sammenligne med Himmelblå, som starta med 923 000 seere, blir som som å hoppe etter Wirkola, sier Tolonen.

Han forteller at serien plasserer seg høyt oppe blant de mest sette dramaseriene noensinne, og er godt inne på topp 10-lista når det gjelder Drama med avsender NRK.

Dramasjef Hans Rossiné er også fornøyd.

– Til å være første episode er vi fornøyde. Det har aldri vært så sterk konkurranse om seerne, så dette synes vi er hyggelig, sier han, og legger til at flere seere kom til etter hvert, og at rundt 800 000 fikk med seg slutten.

I tillegg fikk over 20 000 med seg andre episode i Nett-TV umiddelbart etterpå.

Nå er han spent på fortsettelsen.

– Det er jo først etter tredje og fjerde episode vi kan se et seermønster her, men vi er altså veldig fornøyde med starten.

Farmen i egen klasse

Helge-TV er en solid konkurranse mellom hovedsaklig TV 2 og NRK, og denne helgen var intet unntak.

Mens NRKs Stjernekamp lenge måtte se seg solid slått av TV 2s Skal vi danse, har de nå tatt igjen noe av forspranget. Men fremdeles velger flertallet av seerne dansing (675 000 seere) framfor sang (582 000 seere).

Og selv om Hjem gjorde det bra på søndagskvelden, når de ikke opp til seersuksessen Farmen, der den best sette episoden har hele 836 000 seere.

Se lista over topp 10 mest sette TV-program i faktaboksen til høyre i saken.

Flere kulturnyheter