NRK Meny
Normal

Seersuksessen fortsetter for Lilyhammer

Første episode av andre sesong med Frank Tagliano og resten av Lilyhammer-gjengen fikk én av to TV-seere til å skru på NRK onsdag kveld. – Utrolig sterkt, sier analysesjef.

Frank Tagliano er tilbake som gangster og småbarnsfar i Lilyhammers andre sesong.

Frank Tagliano er tilbake som gangster og småbarnsfar i Lilyhammers andre sesong. Det ville mange ha med seg onsdag kveld.

Foto: NRK/Rubicon

Det var stor forventning rundt Lilyhammer 2, etter at første sesong ble en enorm suksess. Her til lands hadde serien i snitt over en million seere, og internasjonalt ble serien solgt til over 130 land.

Alle parter var ivrige etter å få ut sesong to, men med blant annet en travel hovedrolleinnehaver , har den latt vente på seg.

Onsdag kveld var det imidlertid klar for premiere, og seerne omfavner igjen «Little» Steven van Zandts rollefigur, Frank Tagliano.

Van Zandt uttalte før sesongen at han ikke ville skuffe seerne , og interessen rundt gårskveldens premiere var i hvert fall stor.

Tall fra NRKs analyseavdeling viser at første episode ble sett av hele 922.000 seere. Med en markedsandel på 51,3 prosent betyr det at én av to TV-seere på det tidspunktet episoden gikk, så på Lilyhammer.

I tillegg har rundt 27.000 unike brukere sett episoden i NRKs nett-tv fram til midnatt.

– Dette er utrolig sterkt, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK til NRK.no.

Han legger til at tallet nok kommer til å stige, ettersom mange velger å se episoden enten i opptak eller på nett.

– For ett år siden hadde første episode 1.035.000 seere, og det at vi nå kommer ut med 922.000 er veldig bra. Det tyder på at fansen er med videre.

På forhånd var det meldt om en mørkere og mer voldelig sesong av Lilyhammer, men det så ikke ut til å påvirke seerne. 46.000 av dem var mellom 12 og 19 år.

NRK gikk ergo av med seieren på onsdagskvelden, men så var heller ikke konkurransen den helt store.

– Det var fotballkamper, men ikke noen andre sterke kort fra konkurrerende kanaler, så det var ikke all verdens konkurranse, sier Tolonen.

Netflix må vente

Tone Rønning er NRKs ansvarlige for serien, og er følgelig fornøyd med at så mange nordmenn ville se serien.

– Dette er gode tall i 2013, en tid da TV-seing er på vei ned. Vi er også veldig spente på hvordan nettallene vil bli utover, da hele serien blir liggende fram til 8. januar, og folk dermed kan kose seg med den flere ganger.

Netflix' norske brukere får først tilgang til hele sesongen fra 15. februar, mens internasjonale brukere kan se den litt tidligere, opplyser Rønning. Dermed har NRK serien eksklusivt fram til det.

Leser manus til ny sesong nå

Rønning sitter og leser utkast til en ny sesong med den populære serien når NRK.no ringer.

Hva betyr dette for om det blir en sesong tre?

– Vi er i forhandling, og vi holder på å utforme avtalene, så dette får vi komme tilbake til.

Men kan du si noe om hva den kommer til å inneholde allerede nå?

– Sesong tre kommer til å inneholde mer moro, kan vi si, sier hun.

Hva kan du si om resten av sesong to?

– Det blir spennende å se hvordan forholdet mellom Jan Johansen og hans nye venninne, Randi, utvikler seg -der er det mye morsomt spill. I tillegg bør også følge med på hvordan Duncans engelske kamerater reagerer på hans dødsfall. Og ikke minst hvordan Franks nye asylmottak-business utvikler seg. Alle dette er gode grunner til å fortsette å se på.

Hvor lenge ser du for deg at serien kan fortsette?

– Vi får ta en sesong av gangen. Noen serier har veldig mange sesonger, men NRK har ikke tradisjon for det. Det nærmeste er vel Himmelblå med tre sesonger.

Norsk dramaserie. Frank sjonglerer nå livet som småbarnsfar til to, nattklubbeier og kriminell. Torgeir hjelper til så godt han kan, men det ender som regel med mer problemer for Frank. Med Steven van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Fridtjov Såheim, Steinar Sagen, Robert Skjærstad, Henriette Steenstrup m.fl Sesong 2 (1:8)

Se første episode av Lilyhammer sesong to her.

Neste episode blir vist onsdag 30. oktober på NRK1 og i NRKs nett-tv. Da må Frank blant annet være behjelpelig med oppholdstillatelse til kokken på asylmottaket, hvis mat han setter pris på.

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.