Hopp til innhold

Seersuksessen fortsetter for Lilyhammer

Første episode av andre sesong med Frank Tagliano og resten av Lilyhammer-gjengen fikk én av to TV-seere til å skru på NRK onsdag kveld. – Utrolig sterkt, sier analysesjef.

Frank Tagliano er tilbake som gangster og småbarnsfar i Lilyhammers andre sesong.

Frank Tagliano er tilbake som gangster og småbarnsfar i Lilyhammers andre sesong. Det ville mange ha med seg onsdag kveld.

Foto: NRK/Rubicon

Det var stor forventning rundt Lilyhammer 2, etter at første sesong ble en enorm suksess. Her til lands hadde serien i snitt over en million seere, og internasjonalt ble serien solgt til over 130 land.

Alle parter var ivrige etter å få ut sesong to, men med blant annet en travel hovedrolleinnehaver , har den latt vente på seg.

Onsdag kveld var det imidlertid klar for premiere, og seerne omfavner igjen «Little» Steven van Zandts rollefigur, Frank Tagliano.

Van Zandt uttalte før sesongen at han ikke ville skuffe seerne , og interessen rundt gårskveldens premiere var i hvert fall stor.

Tall fra NRKs analyseavdeling viser at første episode ble sett av hele 922.000 seere. Med en markedsandel på 51,3 prosent betyr det at én av to TV-seere på det tidspunktet episoden gikk, så på Lilyhammer.

I tillegg har rundt 27.000 unike brukere sett episoden i NRKs nett-tv fram til midnatt.

– Dette er utrolig sterkt, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK til NRK.no.

Han legger til at tallet nok kommer til å stige, ettersom mange velger å se episoden enten i opptak eller på nett.

– For ett år siden hadde første episode 1.035.000 seere, og det at vi nå kommer ut med 922.000 er veldig bra. Det tyder på at fansen er med videre.

På forhånd var det meldt om en mørkere og mer voldelig sesong av Lilyhammer, men det så ikke ut til å påvirke seerne. 46.000 av dem var mellom 12 og 19 år.

NRK gikk ergo av med seieren på onsdagskvelden, men så var heller ikke konkurransen den helt store.

– Det var fotballkamper, men ikke noen andre sterke kort fra konkurrerende kanaler, så det var ikke all verdens konkurranse, sier Tolonen.

Netflix må vente

Tone Rønning er NRKs ansvarlige for serien, og er følgelig fornøyd med at så mange nordmenn ville se serien.

– Dette er gode tall i 2013, en tid da TV-seing er på vei ned. Vi er også veldig spente på hvordan nettallene vil bli utover, da hele serien blir liggende fram til 8. januar, og folk dermed kan kose seg med den flere ganger.

Netflix' norske brukere får først tilgang til hele sesongen fra 15. februar, mens internasjonale brukere kan se den litt tidligere, opplyser Rønning. Dermed har NRK serien eksklusivt fram til det.

Leser manus til ny sesong nå

Rønning sitter og leser utkast til en ny sesong med den populære serien når NRK.no ringer.

Hva betyr dette for om det blir en sesong tre?

– Vi er i forhandling, og vi holder på å utforme avtalene, så dette får vi komme tilbake til.

Men kan du si noe om hva den kommer til å inneholde allerede nå?

– Sesong tre kommer til å inneholde mer moro, kan vi si, sier hun.

Hva kan du si om resten av sesong to?

– Det blir spennende å se hvordan forholdet mellom Jan Johansen og hans nye venninne, Randi, utvikler seg -der er det mye morsomt spill. I tillegg bør også følge med på hvordan Duncans engelske kamerater reagerer på hans dødsfall. Og ikke minst hvordan Franks nye asylmottak-business utvikler seg. Alle dette er gode grunner til å fortsette å se på.

Hvor lenge ser du for deg at serien kan fortsette?

– Vi får ta en sesong av gangen. Noen serier har veldig mange sesonger, men NRK har ikke tradisjon for det. Det nærmeste er vel Himmelblå med tre sesonger.

Norsk dramaserie. Frank sjonglerer nå livet som småbarnsfar til to, nattklubbeier og kriminell. Torgeir hjelper til så godt han kan, men det ender som regel med mer problemer for Frank. Med Steven van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Fridtjov Såheim, Steinar Sagen, Robert Skjærstad, Henriette Steenstrup m.fl Sesong 2 (1:8)

Se første episode av Lilyhammer sesong to her.

Neste episode blir vist onsdag 30. oktober på NRK1 og i NRKs nett-tv. Da må Frank blant annet være behjelpelig med oppholdstillatelse til kokken på asylmottaket, hvis mat han setter pris på.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.