Hopp til innhold

My Chemical Romance vil hjelpe Japan

Onsdag kveld spilte superstjernene My Chemical Romance på Oslo Spektrum. Se intervjuet du ikke fikk sett på TV.

Video NRK møtte My Chemical Romance

VIDEO: - Vi er langt mer positive, klokere og mer komfortable enn før, sier My Chemical Romance. Foto: Jørn Tveter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Superstjernene i bandet «My Chemical Romance» spilte onsdag kveld i Oslo Spektrum, i noe de har beskrevet som en nedstrippet versjon av sin vanlige konsert. Det betyr mer musikk og mindre show, men de fire har lovet et halsbrekkende show.

LES OGSÅ: MCR: - Vi har intelligente fans
LES OGSÅ: Ruvende romanse

Utenfor sto mange hundre publikummere, enkelte hadde ligget flere netter i sovepose for å være først inn i konsertsalen.

Overnattet i sovepose for kjemisk romanse

Da de fire i bandet viste seg i vinduet i Spektrum, ristet folk isroser av brillene og hylte som besatt.

– Det er fantastisk. Jeg er heldig som har så mange enestående fans, sier frontfigur Gerard Way til NRK.

Slik så det ut da My Chemical Romance dukket opp på Oslo Spektrum onsdag kveld.

Video Fans venter på My Chemical Romance

Lykkeligere enn før

Bandet er midt i sin «Danger Days»-turné, som skal ta dem verden over. Den siste plata har fått mye presse de siste månedene, ettersom den bryter radikalt med gruppas tidligere dystre image. Det er en lykkeligere utgave av bandet som står på scenen i Oslo.

– Beskriv det nye albumet deres.

– Det er en fest, et stort eventyr. Vi har eksperimentert mye i studio, det gjorde at vi hadde det mye artigere, og det tror jeg du kan høre. Også på scenen opplever du at det er mye mer positivitet og energi, sammenliknet med det vi har gjort før, sier gitarist Ray Toro.

– Er blitt klokere

Det har vært mye skriverier om Emo-bandet som ble voksne, om uttrykket som endret seg fra å omfavne deprimerte tenåringer til å vise iallfall et lite fremtidshåp.

– Med alderen blir du klokere, noe jeg tror stemmer for alle oss. Vi er langt mer positive, vi er klokere og mer komfortable enn før, sier bassist Mikey Way til NRK.

– Er dere lei av emo-stempelet?

– Vi ble provosert over at vi ble satt i bås med andre. Vi følte oss svært annerledes fra mange av de vi ble satt i bås med. Vi er sterke mennesker. Det å bli slengt inn i bås med andre som kanskje ikke er like kreative, og som kanskje ikke legger like hjerte og følelse i det, er skuffende, sier vokalist og frontfigur Gerard Way.

Vil hjelpe Japan

Bandet ble formet kort tid etter terroranslagene i USA 11. september 2001, og flere av sangene deres handler nettopp om en nasjon i krise. Et blogginnlegg på bandets hjemmesider oppfordrer fans til å støtte Røde Kors i Japan. Et annet land som akkurat nå opplever en liknende humanitær katastrofe.

– Japan er land vi setter svært høyt.Vi har alltid følt nær tilhørighet til landet og til det japanske folk. Hver gang vi drar dit, kommer vi tilbake som bedre mennesker, så vi har en spesiell plass i hjertet for Japan. Vi har i flere dager jobbet med å skrive sanger, og å prøve å finne ut hva vi kan gjøre for Japan, sier Gerard Way.

– Betyr det at dere skal skrive en sang for Japan?

– Kanskje det. Jeg mener, det finner så mye vi kan gjøre. Det er mulig vi vil inngå samarbeid med andre artister, vi føler vi kan utrette mer på den måten. Andre ting vi kan gjøre er å lage egne effekter til inntekt for Japan, det er mange måter vi kan hjelpe på, sier han.

Way mener kunstnerne og musikerne har en langt større påvirkningskraft enn politikerne.

– Kunstnere, ikke bare musikere, er de viktigste for å få oppmerksomhet rundt sånt. Folk søker seg til dem for inspirasjon. Hvis de hjelper, inspirerer det oss andre til å hjelpe. Jeg tror en kunstner er langt viktigere enn en politiker, sier han.

Kulturstrøm

  • «Motståndaren» blir svensk Oscar-kandidat

    Filmen om en bekymret, iransk bryter er Sveriges Oscar-kandidat.

    – Det er litt uvirkelig, sier regissør av «Motståndaren», Milad Alami til TT om at den svenske Oscar-komiteen valgte hans film foran blant annet Lukas Moodysons «Tilsammans 99».

    Allerede er hans film valgt ut som svensk kandidat til Nordisk råds filmpris, som deles ut i oktober.