Normal

Emmy-nominasjonene klare

Ikke lenger opplagt at HBO lager de beste dramaseriene.

Mad Men

'Mad Men' har fått 16 Emmy-nominasjoner.

Foto: AMC

To nye tv-serier, Mad Men og Damages , ble torsdag nominert til Emmy for beste dramaserie.

Dette er første gang dramaserier laget for andre kabel-kanaler enn HBO blir nominert i denne klassen.

Se alle nominasjonene her!

Her annonseres nominasjonene

Media-serier scorer høyt

De to seriene konkurrerer mot seriemorder-dramaet Dexter , sykehusserien House , Boston Legal og den etter hvert så velkjente Lost .

Men serien som mottok aller flest nominasjoner var NBCs 30 Rock , med hele 17. Mad Men , som utspiller seg i 1960-tallets pubertale reklameindustri, følger hakk i hel med 16 nominasjoner.

30 Rock tar for seg livet på en tv-stasjon, og konkurrerer mot andre komedier som Two and a Half Men , Curb Your Enthusiasm , Entourage og den amerikanske versjonen av The Office .

Emmy-utdelingen finner sted i Los Angeles 21. september.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.