NRK Meny
Normal

Emmy-nominasjonene klare

Ikke lenger opplagt at HBO lager de beste dramaseriene.

Mad Men

'Mad Men' har fått 16 Emmy-nominasjoner.

Foto: AMC

To nye tv-serier, Mad Men og Damages , ble torsdag nominert til Emmy for beste dramaserie.

Dette er første gang dramaserier laget for andre kabel-kanaler enn HBO blir nominert i denne klassen.

Se alle nominasjonene her!

Her annonseres nominasjonene

Media-serier scorer høyt

De to seriene konkurrerer mot seriemorder-dramaet Dexter , sykehusserien House , Boston Legal og den etter hvert så velkjente Lost .

Men serien som mottok aller flest nominasjoner var NBCs 30 Rock , med hele 17. Mad Men , som utspiller seg i 1960-tallets pubertale reklameindustri, følger hakk i hel med 16 nominasjoner.

30 Rock tar for seg livet på en tv-stasjon, og konkurrerer mot andre komedier som Two and a Half Men , Curb Your Enthusiasm , Entourage og den amerikanske versjonen av The Office .

Emmy-utdelingen finner sted i Los Angeles 21. september.

Kulturstrøm

 • Natalie Portman vil ikke til Israel

  Oscar-vinner Natalie Portman vil ikke komme til Israel for å ta imot den prestisjetunge Genesis-prisen. – De siste tids hendelser i Israel har opprørt henne og hun føler seg ikke komfortabel med å delta i offentlige tilstelninger i Israel, opplyser Genesis Prize Foundation. Prisen er på 1 million dollar og årets pris omtales som en hyllest til «jødiske kvinners bidrag til menneskeheten».

  Natalie Portman i My Blueberry Nights
  Foto: Filmweb
 • Staalesen kan vinne britisk pris

  Ifølge Bok365 kan Gunnar Staalesen vinne eDunnit-prisen, som deles ut til forfatteren av en krimroman som er publisert i Storbritannia i 2017. Han er nominert for «Wolves in the Dark», som utkom her hjemme i 2014 som «Ingen er så trygg i fare» (NTB).

 • Ariana Grande etter terroren

  Ariana Grande vender tilbake med den første nye musikken siden selvmordsbomberen drepte 22 mennesker da hun holdt konsert i Manchester i mai i fjor. Låten « No Tears Left To Cry » har en trist tittel, men beskrives av BBC som «oppløftende» – og man tror den kan bli en sommerlig pophit (NTB).

  Ariana Grande
  Foto: Andrew Harnik / AP/NTB/Scanpix