Emmy-nominasjonene klare

Ikke lenger opplagt at HBO lager de beste dramaseriene.

Mad Men

'Mad Men' har fått 16 Emmy-nominasjoner.

Foto: AMC

To nye tv-serier, Mad Men og Damages , ble torsdag nominert til Emmy for beste dramaserie.

Dette er første gang dramaserier laget for andre kabel-kanaler enn HBO blir nominert i denne klassen.

Se alle nominasjonene her!

Her annonseres nominasjonene

Media-serier scorer høyt

De to seriene konkurrerer mot seriemorder-dramaet Dexter , sykehusserien House , Boston Legal og den etter hvert så velkjente Lost .

Men serien som mottok aller flest nominasjoner var NBCs 30 Rock , med hele 17. Mad Men , som utspiller seg i 1960-tallets pubertale reklameindustri, følger hakk i hel med 16 nominasjoner.

30 Rock tar for seg livet på en tv-stasjon, og konkurrerer mot andre komedier som Two and a Half Men , Curb Your Enthusiasm , Entourage og den amerikanske versjonen av The Office .

Emmy-utdelingen finner sted i Los Angeles 21. september.

Kulturstrøm

 • Varsler nye bøter

  Dersom markedsføringen mot mindreårige jenter ikke endres, vil den tidligere Top Model-dommeren bli bøtelagt igjen. Etter å ha fått et overtredelsesgebyr på 150.000 kroner i desember i fjor, bryter modellagenten markedsføringsloven på nytt, ifølge Forbrukertilsynet.

 • Orgelet i Notre-Dame uskadet

  De store orgelet i Notre-Dame-katedralen ser ut til å være uskadet etter brannen, skriver orgeleksperten Pascal Quoirin på sin facebookside. Han har undersøkt instrumentet og ikke funnet skader på piper eller elektronikk. Verre har det gått utover et mindre orgel i kirkens kor, som er sterkt skadet av vann.

  Orgelet i Notre-Dame
  Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
 • Grøsser ble Boksluker-favoritt

  Bokslukerprisen i regi av Foreningen! les ble delt ut i dag på Sentralen i Oslo. Vinneren ble Mari Moen Holsve (32) for grøsseren «Ingen sover trygt i natt». Juryen har bestått av ti juryklasser på 5. og 6. trinn som har lest de fem superfinalistene i Bokslukerprisen. Vinnerboka er sykt bra og så skummel at noen av jurymedlemmene har fått mareritt, noe som betyr ordentlig kvalitet, heter det i juryens begrunnelse.

  Mari Moen Holsve med juryelever
  Foto: Foreningen !les