Hopp til innhold

EMI sier ja til YouTube

Nå har alle de "fire store" sagt ja.

YouTube

YouTube er nettets største tjeneste for opplasting av videoer som hvem som helst kan se.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

youtube, pc, data, skjerm

Snart kan du også se YouTube på tv-skjermen din med en Apple-boks.

Foto: BERTRAND LANGLOIS / AFP

Les også: EMI gir opp kopisperren

Mer om EMI: Sparkes etter flopp

Alt om musikkbransjen!

Plateselskapet EMI har signert en avtale med YouTube som tillater brukerne å se videoer laget av plateselskapets artister. Dermed er alle de fire store selskapene på plass.

Er «begeistret»

Avtalen følger en serie med søksmål fra selskaper som beskylder YouTube for å tillate brukerne sine å piratbruke deres beskyttede verker, melder BBC.

YouTube er «begeistret», meldes det, og ifølge avtalen kan brukerne nå inkorporere elementer av videoer og opptak i sine prosjekter som de legger ut.

Google kjøpte videodelingsstedet for 1,65 milliarder dollar i oktober i fjor.

YouTube på tv

Nå har også Apple kommet på banen og snart vil det bli mulig å se YouTube-videoene på fjernsynsskjermen ved hjelp av selskapets nye Apple TV-boks. Apple har opplyst at fra midten av juni kan YouTube-brukerne streame innholdet derfra til TV-ene sine.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.