NRK Meny
Normal

EMI sier ja til YouTube

Nå har alle de "fire store" sagt ja.

YouTube

YouTube er nettets største tjeneste for opplasting av videoer som hvem som helst kan se.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

youtube, pc, data, skjerm

Snart kan du også se YouTube på tv-skjermen din med en Apple-boks.

Foto: BERTRAND LANGLOIS / AFP

Les også: EMI gir opp kopisperren

Mer om EMI: Sparkes etter flopp

Alt om musikkbransjen!

Plateselskapet EMI har signert en avtale med YouTube som tillater brukerne å se videoer laget av plateselskapets artister. Dermed er alle de fire store selskapene på plass.

Er «begeistret»

Avtalen følger en serie med søksmål fra selskaper som beskylder YouTube for å tillate brukerne sine å piratbruke deres beskyttede verker, melder BBC.

YouTube er «begeistret», meldes det, og ifølge avtalen kan brukerne nå inkorporere elementer av videoer og opptak i sine prosjekter som de legger ut.

Google kjøpte videodelingsstedet for 1,65 milliarder dollar i oktober i fjor.

YouTube på tv

Nå har også Apple kommet på banen og snart vil det bli mulig å se YouTube-videoene på fjernsynsskjermen ved hjelp av selskapets nye Apple TV-boks. Apple har opplyst at fra midten av juni kan YouTube-brukerne streame innholdet derfra til TV-ene sine.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.

  • Oftebro fekk brannskadar i andletet

    Skodespelar Jakob Oftebro fekk brannskadar i andletet då han fekk alvorlege brannskadar i Stockholm sist helg, melder VG. Det skjedde i samband med innspelinga av ei scene av TV-serien «Hamilton» der demonstrantar kasta brannbomber.