NRK Meny
Normal

Elton kansellerer Europa-turné

Har du planlagt sommerens reisemål i forhold til Elton Johns turné blir du skuffet.

Elton John 60 år

Elton John fylte nylig 60 år. Nå blir Europaturnéen hans innstilt.

Foto: Jeff Christensen / AP

Elton John

Elton John har gjort sine «Red Piano»-show i Las Vegas siden 2004, og vil fortsette ut 2008. Men sommerens Europa-konserter med det røde pianoet ble avlyst.

Foto: JOE CAVARETTA / AP

Les også: Alt av Elton på nett

Les også: Elton John kommer!

Alt om Elton John!

Elton John avlyser hele sin «Red Piano»-turné i Europa. Så om du har planlagt ferie i forhold til det bør du kanskje tenke om igjen.

Kunne ikke garantere

«Red Piano»-showene han hadde planlagt å ta med til Europa ble utviklet i Las Vegas, men er nå lagt på hylla etter at turnéarrangøren opplyser at «man ikke kunne garantere å få arrangert konsertene».

Pianoshowene involverer nemlig en ambisiøs scenedesign med videoskjermer og gigantiske, oppblåsbare kulisser, i sin tid skapt for Eltons bruk på Cæsar's Palace i Las Vegas.

Dermed blir to konserter i Venezia og en i Berlin i juni avlyst, mens også Moskva i juli, Paris og Sevilla i september blir rammet.

Ser på løsninger

- Vi forstår at Eltons fans vil bli skuffet, og vi ser allerede på mulighetene for å vende tilbake til de rammede byene i den nærmeste fremtid, sier en talsmann til BBC .

De vanlige Elton John-konsertene rammes ikke. Pianomannen vil opptre på mer enn 12 konserter i sommer, og også høstens «Red Piano»-show i Las Vegas opprettholdes.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Lei av «trist gut»-stempel

  James Blake har alltid vore kjent for å uttrykkje store kjensler, men no har artisten sett seg lei av å alltid bli stempla som ein «trist gut» kvar gong han snakkar om kjenslene sine. I helga posta han ein tweet der han tar eit oppgjer med det han skildrar som «eit usunt og problematisk uttrykk».

  Laster Twitter-innhold
 • Ønsker folk skal huske bandet

  Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

  Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
  Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK