Hopp til innhold

Elton John: – Jeg ble blåst av banen og gråt

En ny film om Elton John ble sterk kost for hovedpersonen selv.

Den nye filmen Rocketman tar for seg Elton Johns liv og karriere. Her snakker han ut om hvordan det var å se den.

Den nye filmen Rocketman tar for seg Elton Johns liv og karriere. Her snakker han ut om hvordan det var å se den.

Han blir hyllet allerede før premierefestivalen i Cannes tar til. Og forventningene er store når filmen om verdensstjernen Elton John, eller Reginald Kenneth Dwight som han ble døpt, har premiere.

Musikalen «Rocketman» serverer nemlig historien om hans Johns reise fra å være ukjent artist til en av verdens største legender.

– Jeg trodde aldri at jeg i mitt 73. år skulle sitte her og få en film om meg. For å være ærlig, ble jeg blåst av banen. Jeg gråt første gangen jeg så filmen, og jeg gråt like mye nå, sier Elton John under filmfestivalen i Cannes.

France Cannes 2019 Rocketman Red Carpet

POPULÆR: Elton John er en svært populær mann under filmfestivalen i Cannes. Her er han sammen med mannen som spiller hovedrollen i filmen om hans liv, Taron Egerton.

Foto: Vianney Le Caer / AP

Hitsingler og selvmordsforsøk

Fargerike kostymer og en nesten makeløs hitparade er viktige ingredienser i filmen, men også mørke sider av britens karriere, som selvmordsforsøk, blir skildret.

– Det er noen mørke øyeblikk i filmen. Men musikken løfter deg ut av mørket, mener Elton John.

Det er den britiske skuespilleren Taron Egerton som spiller hovedrollen som den flamboyante entertaineren og pianomannen Elton John. Og få kan vel bedømme skuespillerens innsats enn Elton John selv.

– Han måtte ikke bare spille mitt liv, han måtte synge livet mitt. Og når jeg ser ham spille og synge, ser jeg ikke Taron Egerton, jeg ser meg. Det er det som berører meg, sier Elton John, som også er imponert over skuespillerens låttolkninger.

– Da jeg første gang hørte ham synge «Don't Let the Sun Go Down On Me», ble jeg både overveldet og overrasket. Det var en like god versjon som min egen.

Se trailer for filmen Rocketman her:

Knyttet nære bånd

Egerton kjenner seg beæret av de gode skussmålene.

– Jeg føler at jeg har fått realisert mine kreative evner, og det er virkelig en fantastisk følelse. Vi har jobbet veldig hardt og knyttet nære bånd.

Også Bernie Taupin, Elton Johns faste samarbeidspartner og sangtekstforfatter, er viet stor plass i filmen. Taupin syns det var sterkt å gjenoppleve sin egen historie på filmlerretet.

– Det var en vidunderlig opplevelse, det var veldig følelsesladet. Det var noen scener hvor jeg gråt i det stille.

Han liker at det blir fokusert på hans og Eltons kamp for å nå frem i en brutal bransje.

– Det som er magisk med denne filmen, er at den får frem at det er to personer mot resten av verden. Og så reiser de sammen mot det ukjente.

Elton John i Rocketman

FLAMBOYANT: De eksentriske kostymene har vært en del av Elton Johns karriere helt fra gjennombruddet for 50 år siden. Det blir også trukket frem i den nye filmen.

– Stolt av mitt liv

Filmen, som har Norgespremiere 29. mai, fikk dessuten Elton John til å reflektere rundt sin egen historie og sitt eget liv.

– Jeg er veldig stolt av denne filmen. Jeg er stolt av mitt liv. Og jeg er stolt av Bernie, sier Elton John.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.