Elton John gir opp pop

Glem å vente på nye pianoballader fra denne mannen. Hitmakeren sier han vil ikke skrive ny popmusikk lenger eller konkurrere på hitlistene.

Elton John

Elton John føler seg frigjort konkurransepresset om å lage nye hits. Heretter vil han heller jobbe med musikken som han har lyst til.

Foto: Lefteris Pitarakis / AP

Sangeren, pianisten og låtskriveren Sir Elton John (63) sier han ikke ønsker å konkurrere med dagens popartister og bryr seg ikke om sangene hans ikke lenger vises på musikkanalene på TV.

- Jeg er 63, jeg ønsker ikke å være på VH1 eller MTV. Jeg har ikke tenkt å konkurrere med JLS eller Lady Gaga, sier han til GQ Magazine.

- Jeg er på det stadiet hvor jeg tror jeg ikke kan skrive popmusikk lenger, sier han videre.

- Jeg får ikke lenger til å lage en skikkelig rockelåt. Det var OK da jeg var 25 eller 26, men ikke nå lenger. Jeg liker å gjøre små side-prosjekter som Scissor Sisters og ha det gøy, men jeg tror ikke Elton John skal gi ut noen nye popsingler, sier han.

Har fortsatt salgsrekorden

Poplegenden innehar fortsatt rekorden for verdens mest solgte single av låten «Candle in the Wind". Etter prinsesse Dianas død ble den spilt inn på nytt med ny tekst, og den solgte mer enn 33 millioner eksemplarer verden rundt i 1997.

Nye samarbeid

Nå bruker Elton John tiden på å ha det gøy med musikken og inngå nye musikalske samarbeid. Han har nettopp gitt ut et duoalbum sammen med sin mentor Leon Russell (68). Den unge og lovende britiske pianisten startet i 1970 å spille med idolet sitt fra Amerika, og de gjorde etterhvert en rekke turneer sammen.

- Han forandret helt mitt syn på hvordan man kan spille piano og synge, har Elton John sagt om sin læremester.

(Saken fortsetter under avstemningen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Veteranen Russell har siden solgt flere millioner album. Nå er de sammen igjen, foreløpig på albumet "The Union". Det snakkes om en verdensturné også.

Leon Russell og Elton John

PLATEAKTUELLE: Den amerikanske pianisten og låtskriveren Leon Russell (til venstre) var Elton Johns mentor på 1970-tallet. Nå har de nettopp laget et duoalbum sammen.

Foto: Slaven Vlasic / AFP

Duett med Lady Gaga

Til tross for at han sier han ikke vil konkurrere med dagens popstjerner, har Elton John, eller Reginald Kenneth Dwight som er hans egentlige navn, likevel bekreftet at han har spilt inn en duett med Lady Gaga, "Hello Hello". Låten skal være med i filmen "Gnomeo og Julie" som blir klar til visning i februar 2011.

Elton John og Lady Gaga

SAMARBEIDER: Artistene Lady Gaga og Elton John spiller sammen på en forestilling i Carnegie Hall, New York i mai 2010.

Foto: Jason DeCrow / AP

Kulturstrøm

 • Annie til topps i USA

  Den bergenske artisten Anna Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har en låt som er samplet på produsenten Metro Boomin sin nye plate. Det dreier seg om «Anthonio» fra 2009. I Metro Boomin sin versjon har den fått tittelen «Overdue» med rap av Travis Scott, skriver VG. Metro Boomin topper denne uken Billboard 200 i USA med den nye platen.

  Annie, alias Anne Lilia Berge Strand 2004
  Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King