NRK Meny
Normal

Alt av Elton på nett

For første gang blir hele katalogen til norgesaktuelle Elton John tilgjengelig for nedlasting.

Elton John i New York 6. september
Foto: , SETH WENIG

Elton John
Foto: Mark J. Terrill / AP

Les også: Enorm Elton-etterspørsel

Les også: Elton John kommer

Sir Elton John gjør i slutten av mars for første gang hele katalogen sin tilgjengelig for digital nedlasting, og velger å la iTunes ha enerett den første måneden.

Et par måneder etterpå kommer han til Norge, og Sør Stadion i Kristiansand . Dermed blir det enklere for alle Elton John-fans der ute å få tak i all hans musikk.

Måtte forberede med omhu

Til nyhetsbyrået Reuters sier Elton John at han en god stund har ønsket at all musikken hans skal være tilgjengelig online, men at man trengte tid for å forberede det hele og at det måtte gjøres med omhu.

- Nå skjer det, og jeg er glad på vegne av mine fans, sier Elton John i en uttalelse til pressen.

Han har tidligere lagt ut en del av sine nyere ting online i USA. Men 26. mars - som er dagen etter Eltons 60-årsdag - slippes hele katalogen på over 400 spor. Fram til 30. april blir den bare tilgjengelig på Apples nedlastingstjeneste, før den deretter blir gjort tilgjengelig på andre nedlastingssteder.

200 millioner plater solgt

Han vil også frigi noen av sine største hitlåter som mobilringetoner, og et utvalg av videoklipp vil være tilgjengelig på digitale musikknettsteder - inklusive duetten «Don't Go Breaking My Heart» med Kiki Dee.

Elton John har i sin mer enn 40 år lange karriere solgt over 200 millioner eksemplarer av platene sine.

- Verden har definitivt forandret seg siden Philips Records utga min første singel på sju tommers vinyl i mars for 39 år siden, fastslår den kommende jubilanten.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Ariana Grande etter terroren

  Ariana Grande vender tilbake med den første nye musikken siden selvmordsbomberen drepte 22 mennesker da hun holdt konsert i Manchester i mai i fjor. Låten « No Tears Left To Cry » har en trist tittel, men beskrives av BBC som «oppløftende» – og man tror den kan bli en sommerlig pophit (NTB).

  Ariana Grande
  Foto: Andrew Harnik / AP/NTB/Scanpix
 • Anmeldelse: Lykke Li (5)

  «Ikke kom her og fortell meg at du forventet dette fra Lykke Li.» P3s anmelder er begeistra! Les anmeldelsen her.

  Lykke Li
  Foto: Kim Erlandsen / NRK