Elton John gjester på metalalbum

Blir med på tittelsporet til Alice in Chains' første studioalbum på 14 år.

Sir Elton John

Sir Elton John hentes inn som pianist på en ny plate fra Alice in Chains.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Vokalist William DuVall i det amerikanske bandet Alice In Chains

Vokalist William DuVall og det amerikanske bandet Alice In Chains tar med seg Elton John på sin neste plate.

Foto: CLEMENS BILAN / AFP

Sir Elton John har slått seg sammen med det amerikanske rockebandet Alice in Chains for å lage en hyllest til gruppas avdøde sanger.

Døde av en overdose

Han spiller piano på sangen «Black Gives Way to Blue» som ble skrevet av frontmannen Layne Staley som døde av en overdose i 2002.

– Det er en ekte, rå og åpenhjertig sang til Layne, sier gitarist Jerry Cantrell om låta.

Sangen er tittelsporet fra bandets første studioalbum på 14 år og blir gitt ut neste måned.

- Verdt et forsøk

– Vi tenkte vi skulle legge på litt piano på sporet og en venn foreslo at vi ringte til Elton. Jeg bestemte meg for at det var verdt et forsøk og skrev en e-post til Elton der jeg forklarte hva sangen betydde for oss. Vi sendte ham sporet og fikk raskt etter svar der han sa han syntes sangen var vakker og at han ville spille på den, forteller Cantrell ifølge BBC News .

Sir Elton John sier han lenge har vært en beundrer av Jerry Cantrell og da han ble spurt om han ville spille på «Black Gives Way To Blue», følte han seg smigret og kunne ikke si nei.

«Akutt forgiftning»

Staley ble funnet død i sin leilighet i april 2002 i en alder av 34 år. Det ble fastslått at han døde tilfeldig av «akutt forgiftning» grunnet en kombinasjon av heroin og kokain.

Kulturstrøm

  • Pressestøtten økes

    Høyre, Frp, Venstre og KrF legger fem millioner kroner ekstra i potten for produksjonstilskudd til mediene. Samiske aviser får også fem millioner kroner. I det opprinnelige budsjettforslaget for 2019 fra Høyre, Frp og Venstre sto blant annet pressestøtten på stedet hvil, med en pott på 313 millioner kroner, skriver Medier24.

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.