NRK Meny
Normal

Elton John gjester på metalalbum

Blir med på tittelsporet til Alice in Chains' første studioalbum på 14 år.

Sir Elton John

Sir Elton John hentes inn som pianist på en ny plate fra Alice in Chains.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Vokalist William DuVall i det amerikanske bandet Alice In Chains

Vokalist William DuVall og det amerikanske bandet Alice In Chains tar med seg Elton John på sin neste plate.

Foto: CLEMENS BILAN / AFP

Sir Elton John har slått seg sammen med det amerikanske rockebandet Alice in Chains for å lage en hyllest til gruppas avdøde sanger.

Døde av en overdose

Han spiller piano på sangen «Black Gives Way to Blue» som ble skrevet av frontmannen Layne Staley som døde av en overdose i 2002.

– Det er en ekte, rå og åpenhjertig sang til Layne, sier gitarist Jerry Cantrell om låta.

Sangen er tittelsporet fra bandets første studioalbum på 14 år og blir gitt ut neste måned.

- Verdt et forsøk

– Vi tenkte vi skulle legge på litt piano på sporet og en venn foreslo at vi ringte til Elton. Jeg bestemte meg for at det var verdt et forsøk og skrev en e-post til Elton der jeg forklarte hva sangen betydde for oss. Vi sendte ham sporet og fikk raskt etter svar der han sa han syntes sangen var vakker og at han ville spille på den, forteller Cantrell ifølge BBC News .

Sir Elton John sier han lenge har vært en beundrer av Jerry Cantrell og da han ble spurt om han ville spille på «Black Gives Way To Blue», følte han seg smigret og kunne ikke si nei.

«Akutt forgiftning»

Staley ble funnet død i sin leilighet i april 2002 i en alder av 34 år. Det ble fastslått at han døde tilfeldig av «akutt forgiftning» grunnet en kombinasjon av heroin og kokain.

Kulturstrøm

 • Lei av «trist gut»-stempel

  James Blake har alltid vore kjent for å uttrykkje store kjensler, men no har artisten sett seg lei av å alltid bli stempla som ein «trist gut» kvar gong han snakkar om kjenslene sine. I helga posta han ein tweet der han tar eit oppgjer med det han skildrar som «eit usunt og problematisk uttrykk».

  Laster Twitter-innhold
 • Ønsker folk skal huske bandet

  Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

  Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
  Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK